Wordt Ann-Sofie onderneemster van het jaar?

Ann-Sofie Denoo. © Unizo
Redactie KW

Ann-Sofie Denoo is één van de drie finalistes voor de WOMED Award. De Zedelgemse maakt dus kans om Onderneemster van het Jaar te worden. Ann-Sofie is de drijvende kracht achter familiebedrijf Denoo Matrijzen in Zedelgem. “Ik wil jongeren aanmoedigen om voor een STEM-richting te kiezen.”

Vrouwennet vzw, Unizo en het Agentschap Innoveren en Ondernemen bekronen inspirerend ondernemerschap van gedreven vrouwen met de WOMED Award. Elk jaar wordt de ‘Onderneemster van het Jaar’ gekozen. De WOMED Award is een bekroning voor de ‘leading ladies’ in ondernemerschap. De naam van de award staat voor WOMen in Enterprise and Development. Met deze award willen de initiatiefnemers inspirerend vrouwelijk ondernemerschap belonen en ook andere vrouwen aanzetten om de sprong naar een eigen zaak te wagen.

Op maandag 18 maart werden de drie finalisten bekend gemaakt. Ann-Sofie Denoo (37) uit Zedelgem is een van de drie. Ann-Sofie is de drijvende kracht achter Denoo Matrijzen, het bedrijf dat in 1966 gesticht werd door haar grootvader, wijlen Frans Denoo, en werd voortgezet door haar vader Rik. Ann-Sofie, industrieel ingenieur van opleiding, wil een voorbeeld zijn voor vrouwen in de maakindustrie en aantonen dat vrouwen, ongeacht genderstereotypen, een waardevolle impact kunnen hebben.

“Ik wil jonge mensen aanmoedigen om barrières te doorbreken en te geloven in gelijke kansen in technische en ondernemende domeinen. Ik wil ook jongeren aanmoedigen om voor een STEM-richting te kiezen. Als ik terugblik op mijn schoolparcours, dan vind ik het spijtig dat ik geen industriële wetenschappen gevolgd heb aan het VTI. Ik heb destijds getwijfeld en het werd ook niet aangemoedigd om ervoor te kiezen.”

Positieve impact

Door het gebruik van gerecycleerde materialen en het ontwerpen van gereedschappen met een lange levensduur, streeft Denoo Matrijzen naar een positieve impact op het milieu. Het omarmen van moderne technologieën om efficiëntie te vergroten, maar ook de menselijke factor te versterken, staat centraal in de bedrijfsfilosofie van Ann-Sofie.

De WOMED Award wordt uitgereikt op 15 mei. Stemmen kan tot en met 24 april via onderstaande link. (BC)

www.womedaward.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier