Wijndomein Ravenstein valt in de prijzen met camperpunt: “Een mooie erkenning voor onze inspanningen naar duurzaamheid”

Dirk Talpe en zijn echtgenote Patricia Lenoir openden vorig jaar een camperpunt op Wijndomein Ravenstein en winnen daarmee nu de Campercontact Duurzaamheids Award 2024. © Archief Maxime Petit
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Wijndomein Ravenstein boven op de flanken van de Amerikaberg in Kruiseke bij Wervik opende vorig jaar een camperpunt met negen staanplaatsen en viel in de prijzen. Dirk Talpe en zijn echtgenote Patricia Lenoir wonnen de Campercontact Duurzaamheids Award 2024. Deze awards worden toegekend aan de meest inspirerende en impactvolle duurzame initiatieven van camperlocaties in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Denemarken.

De beoordeling van de jury voor het camperpunt van Ravenstein is alvast veelzeggend. “Deze locatie is heel sterk in biodiversiteit en door de wijngaard stimuleren zij het mooie broedgebied van vogels”, zo staat het letterlijk. “Ook verbouwen ze hun eigen groenten en fruit en hergebruiken ze hun water. Daarnaast kiezen ze ervoor om middels een eigen toeristisch informatiepunt meerdere toeristen bewust te maken van het milieu door informatie over lokale duurzame initiatieven aan te bieden. Ook vond de jury het mooi om te zien dat een camperplaats die al zoveel doet, nog meer duurzame ambities heeft.”

“We zijn heel trots met deze award. Het is altijd leuk om een erkenning te krijgen voor onze inspanningen die we doen naar duurzaamheid”, reageren Dirk en Patricia. Eind maart begonnen ze aan hun tweede camperseizoen.

Drukke zomer in aantocht

Het belooft weer een drukke zomer te worden bij Wijndomein Ravenstein. De uitbaters zorgden voor een gevarieerd programma met culinaire hoogstandjes, culturele en sportieve events of gewoon gezellig samenzijn.

Het begint zondagmiddag 30 juni met de tweede editie van Hostellerie Saint Nicolas @Wijndomein Ravenstein. Sterrenchefs Franky en zoon Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge serveren een subliem 6-gangenmenu met streekproducten en dit gecombineerd met Ravenstein wijnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier