Waregemse pakketbrievenbussen krijgen Handmade in Belgium-label

© (Foto PNW)
© (Foto PNW)
Redactie KW

De start-up eSafe heeft een Handmade in Belgium-label van Unizo gekregen. Het bedrijf van Waregemnaar Leon Renson (31) wordt daarmee geroemd voor zijn 100 procent Belgisch product. “We zien het als een bevestiging dat we de juiste weg zijn ingeslagen”, vertelt hij.

Leon, die eSafe intussen vijf jaar geleden oprichtte, is de zoon van Paul Renson. Hij is de topman van de gelijknamige specialist in zonnewering, gevelbekleding en ventilatie. Met zijn bedrijf produceert de jonge Waregemnaar innovatieve pakketbrievenbussen, waarin pakjes veilig en intact afgeleverd worden. Met de eSafe speelde Leon slim in op de trend van e-commerce, die sinds de coronacrisis enkel nog maar groter geworden is.

Ondernemersorganisatie Unizo deelt het Handmade in Belgium-label uit aan bedrijven die maatwerk realiseren met bewuste keuzes van materialen en grondstoffen. De onderscheiding garandeert consumenten dat ze Belgische kwaliteit kopen. “Om in aanmerking te komen, moet je als bedrijf voldoen aan een hele lijst met voorwaarden”, zegt Leon Renson. “We zijn dan ook trots op deze erkenning en zien het als een bevestiging dat de ingeslagen weg met focus op design, functionaliteit en kwaliteit voor eSafe de juiste is.”

Met eSafe heeft Leon Renson intussen een breed gamma van tientallen slimme pakketbrievenbussen in de aanbieden. Het bedrijf draait een jaaromzet van om en bij de 3 miljoen euro en stelt 16 medewerkers tewerk. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.