https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vakantie- en dagopvang voor je hond of kat vind je bij Annick

Annick Saudemont met een tevreden gast. (foto MM)
Redactie KW

Sinds kort kan je bij Woof’s Friends terecht voor vakantie- en dagopvang van je hond of kat. “Mensen willen hun favoriete viervoeter niet langer naar een sfeerloze kennel brengen, maar kiezen voor een meer individuele opvang voor hun huisdier”, legt zaakvoerder Annick Saudemont uit.

“Ik vang honden op in huiselijke kring, en bij poezeneigenaars kom ik aan huis, want iedereen weet dat een kat het liefst van al in haar vertrouwde omgeving blijft. Dan ververs ik ter plekke ook even de kattenbak, ik zorg dat het diertje voldoende eten heeft, en als je dat wil geef ik de planten nog wel even water.”

Fotootjes

Honden vangt Annick bij haar thuis op. “Ze hebben genoeg plaats in de tuin om zich uit te leven en ik ga uiteraard ook minstens twee keer met de hondjes op wandel, naar een parkje of bos in de buurt of naar het strand. Klanten die langere tijd op reis zijn, stuur ik zelfs regelmatig foto’s van hun huisdier. Zo weten ze hoe het ermee gaat.”

De honden krijgen bij Annick ook een leuke, afgescheiden slaapplaats. “Niet dat ik tientallen honden tegelijk opvang, hoor. Neen, het moet een beetje beheersbaar en leuk voor de dieren blijven. Het mag geen opvangfabriek worden. Momenteel beperk ik mij tot een vijftal honden tegelijk.”

De mosterd haalde Annick in de Verenigde Staten, waar ze enkele vrienden wonen heeft. “Een doggy day care, dat is daar al behoorlijk ingeburgerd – ook in Nederland, trouwens. In Florida is er zelfs een plaats waar een busje de huisdieren dagelijks ophaalt en terugbrengt.”

Dat ze ‘iets met honden’ zou gaan doen, stond voor Annick in de sterren geschreven. “Ik heb van jongs af aan een hondje gehad en vandaag lopen er hier drie labradors rond. Ik vind het zalig om Nanou, Fay en Floyd te zien rondhossen in de tuin.”

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.