Unilin neemt Franse mdf-panelenfabriek over

MDF platen worden afgekoeld nadat ze geperst zijn. © gf
Redactie KW

Het West-Vlaamse bouw- en interieurbedrijf Unilin neemt Panneaux de Corrèze over, een Franse producent van mdf-houtvezelplaten. Dat heeft Unilin donderdag aangekondigd.

Unilin Panels, de panelendivisie van Unilin Goup, heeft al een fabriek in Bazeilles, in het noorden van Frankrijk, maar zegt met de overname beter in staat te zullen zijn om de Franse markt te bedienen. “Dankzij deze overname wordt de productiecapaciteit voor mdf-panelen verhoogd en de positie in Frankrijk versterkt”, zo klinkt het in een persbericht. Panneaux de Corrèze, gevestigd in Corrèze in het centrum van Frankrijk, telt 110 medewerkers. Zij worden allemaal overgenomen en ook de lokale directie blijft aan.

“We hebben bij Unilin Panels de ambitie om tegen 2025 een groei van 25 procent te realiseren”, zegt Veronique Hoflack, president van Unilin Panels. “We willen marktleider worden in België, Nederland én Frankrijk.” Unilin verwacht de overname de komende dagen af te ronden. De West-Vlaamse groep is sinds 2005 in handen van het Amerikaanse vloerbekledingsbedrijf Mohawk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier