Twee Xandres boetieks voortaan op één adres in Geldmuntstraat

Retail manager van Xandres Liesbeth Delmote, uitbaatster Lore Mahungu en schepen van Ondernemen Pablo Annys. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Klanten van de Xandres en Xandres Gold boetieks in Brugge vinden voortaan alle collecties in één nieuwe winkel, in de Geldmuntstraat 3. Xandres noemt zich een ‘inclusieve winkel’ en biedt kledij voor vrouwen met maat 34 tot maat 56.

Met de opening van de nieuwe winkel verhuist Xandres van de Geldmuntstraat 26 naar Geldmuntstraat 3, iets verderop. Xandres staat erom bekend ook kledij aan te bieden voor dames met ‘een maatje meer’, met een aanbod van maat 34 tot maat 56.

“De verhuizing was een weloverwogen keuze, vanuit de visie op diversiteit van het merk, waarbij klanten met om het even welke maat tussen 34 en 56 in één inclusieve winkel terechtkunnen”, zegt managing director Patrick Desrumaux.

Blikvanger

“De collecties zijn daarop aangepast en dan moeten onze winkelconcepten daarin natuurlijk volgen. In Antwerpen gebeurde dat al in 2022, daarna volgde Gent en nu dus ook Brugge, als dé stad van West-Vlaanderen. Het personeel verhuist uiteraard gewoon mee”, vult retail manager Liesbeth Delmote aan.

Het pand waarin Xandres Brugge nu gehuisvest is, is beschermd als monument en ligt volgens het management van Xandres als echte blikvanger volledig in lijn met de identiteit van het merk. Naast de kledingcollectie zal er ook de nieuwe accessoirelijn beschikbaar zijn, met een ruim aanbod aan schoenen, handtassen, riemen en juwelen.

Campagne werkt

Het gebouw was een van de zes leegstaande panden die werden bestickerd met een opvallende foto in het kader van de marketingcampagne van het platform Modulair. Dit platform, een project van De Republiek met steun van de stad Brugge, wil ruimtezoekers matchen met leegstaande ruimtes. “Intussen zijn er al vier van deze zes panden ingevuld. Brugge is duidelijk in trek bij investeerders en shoppers”, geeft schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys nog mee. (PDV)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier