Tuinfanaat Angelo Dorny (33) opent showroom in Zwevezele: “Je vindt hier zaden van 280 soorten bloemen en groenten”

Angelo Dorny uit Zwevezele verkoopt liefst 280 soorten zaden van bloemen en groenten onder zijn eigen label. © GGM
Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

Angelo Dorny (33) is een tuinfanaat pur sang. Hij schreef al elf succesvolle boeken met tuintips, werkte mee aan tv-programma’s in Nederland, toont tuinfilmpjes op YouTube en heeft een Instagram-account met maar liefst 120.000 volgers. Sinds enkele maanden opende hij nu ook een hangar met showroom in de Koolskampstraat in Zwevezele. “Mijn unieke Dahlia-collectie is al uitverkocht”, lacht hij tevreden.

“Ik ben Angelo Dorny en het is zeer waarschijnlijk dat ik in een bad vol groenten en bloemen ben geboren.” Dat kan je lezen op zijn website www.angelo.be, waaruit zonder meer blijkt dat de man bijzonder gefascineerd is door tuinieren. “Mijn grootvader leerde me als 12-jarige al de eerste kneepjes van het vak”, vertelt Angelo, die jaren later agrarische land- en tuinbouw en tuinontwerp ging studeren. Ondertussen is Angelo in Nederland en Vlaanderen een bekende naam en hielp hij al duizenden mensen hun tuindromen waar te maken met zijn website, sociale media, tijdschriften, lezingen en boeken over bloemen, tomaten, kippen en koken met kraakverse groenten.

“Ik verpak al mijn zaden onder mijn eigen label”

In september 2023 zette Angelo in de Koolskampstraat in Zwevezele een showroom neer in een hangar die ondertussen – in een mum van tijd – te klein dreigt te worden. Wat maakt zijn aanpak dan zo uniek? “Om te beginnen beschikken we over een zadencollectie van zo’n 280 soorten bloemen en groenten”, reageert Angelo. “Allemaal netjes verpakt onder mijn eigen label en klaar voor gebruik. Ik heb bijvoorbeeld 12 soorten Cosmos, 22 soorten tomaten, een klein dozijn Zinnia’s in alle kleuren… Dat vind je niet zo vlug in een standaardwinkel. Bovendien zijn ze makkelijk te kweken. Mijn collectie dahlia’s is al uitverkocht. Ik ben gek op Scabiosa of duifkruid, een zeer ondergewaarderde plukbloem. Alle groenten worden binnenkort bio.”

Passie delen

Angelo is zelf een beetje overweldigd door het snelle succes. “Sinds corona zijn jonge mensen meer gaan tuinieren en dat merken we nu”, legt hij uit. “De belangstelling is enorm en ik kan mijn passie prima online delen. Ik vind het een voorrecht om mensen te inspireren. Natuurlijk droom ik ervan om een echte fysieke winkel te kunnen openen, maar niet nu. Het gaat namelijk allemaal al snel genoeg.”

‘Angelo’ vind je in de Koolskampstraat 15A, 8750 Zwevezele. Openingsuren showroom: woensdag (10-17u), donderdag (17-19u) en zaterdag (10-17u). Webshop: www.angelo.be. Mail: shop@angelo.be. Tel. 051 70 91 09.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier