Poppies Bakeries geeft startschot voor nieuw hoofdkantoor met eerste steenlegging

De familie Castelein – Popelier was present om om hun nieuwe project voor te stellen en samen de eerste steen te leggen. © ZB
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

Vandaag, woensdag, vond de eerste steenlegging van de nieuwe hoofdzetel van Poppies Bakeries in Geluveld, bij Zonnebeke, plaats. Het waren bestuurder Frans Castelein, burgemeester Ingrid Vandepitte en eerste schepen Dirk Sioen die het genoegen kregen dit te doen.

“Nu zitten alle diensten verspreid. Met de nieuwbouw proberen we die diensten opnieuw samen te brengen”, aldus Frans Castelein.

De nieuwe hoofdzetel situeert zich op het vroegere containerpark dat de firma kocht aan de gemeente. Het gebouw zal in 2025 afgewerkt zijn en plaats bieden aan 150 medewerkers, in totaal goed voor 3.600 vierkante meter oppervlakte. Er werd bewust gekozen voor een open architectuur met ontvangstruimte en vergaderzaal, kantoorruimtes en een proefbakkerij om de samenwerking tussen de verschillende diensten te stimuleren. Er worden ook 110 parkeerplaatsen voorzien.

Duurzaamheid

Het gebouw is een ontwerp van architectenbureau Rohm. De vier verdiepingen zullen een landmerk vormen langs de autosnelweg en zullen van alle duurzame en technologische faciliteiten worden voorzien. Warmte en energie worden gewonnen uit de bodem en de zon, hiervoor worden tal van zonnepanelen voorzien. Verschillende groene ruimtes zorgen ervoor dat medewerkers kunnen genieten van buitenlucht en natuur. Het gebouw zelf wordt gerealiseerd door de bouwonderneming Coussée uit Roeselare.

Kers op de taart

Zo moet het nieuwe kantoorgebouw van Poppies Bakeries er gaan uitzien binnenkort.
Zo moet het nieuwe kantoorgebouw van Poppies Bakeries er gaan uitzien binnenkort. © GF

De bouw van het nieuwe kantoorgebouw is de kers op de taart van Poppies Bakeries. Het verhaal begon in 1976 vanuit een ambachtelijke bakkerij toen Frans Castelein en schoonbroer Luc Populier begonnen met het bakken van traditioneel Vlaams gebak en koekjes, die ze lokaal verkochten. Beetje bij beetje groeide Poppies uit tot een wereldvermaarde leverancier van koekjes en desserts.

Ondertussen bestaat de groep uit meer dan 1.300 medewerkers met veertien bakkerijen met vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Zweden en de Verenigde Staten en diverse verkoopkantoren zoals in Spanje en Singapore. Poppies Bakeries realiseert vandaag een omzet van 400 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier