Podologe Sarah (39) opent schoenadvieszaak in Lauwe: “Goede schoenen kunnen veel voetproblemen oplossen”

Sarah Recour verkoopt trendy comfortschoenen. © CB

In de Lauwbergstraat 183 in Lauwe bij Menen kiest Sarah Recour (39) met haar nieuwe schoenadvieszaak Chosûr resoluut voor een uniek winkelconcept. De klanten krijgen er professioneel advies over schoenen en kunnen uitgebreid passen. “Goede schoenen kunnen veel voetproblemen oplossen”, beseft de ervaren podologe maar al te goed.

Al 12 jaar lang kunnen personen met voetproblemen terecht in de podologiepraktijk van Sarah Recour. “Ik bied hier voetverzorging, bionisch onderzoek en zooltherapie aan. Maar ik merk dat mensen vaak slechte schoenen dragen. Ook zie ik dat mensen met brede voeten, opgezwollen voeten, hamertenen, een gevoelige huid of hallus flexus vaak geen geschikt schoeisel vinden. En wie steunzolen moet dragen, doet dat het best in een paar goede schoenen”, legt Sarah uit.

“Een jaar geleden al maakte ik in mijn praktijkruimte een winkelhoekje met schoenen. Het concept sloeg aan en uiteindelijk besloten we om te verbouwen. Mijn schoenadvieszaak Chosûr is net op tijd klaar voor de start van het lenteseizoen.”

De naam ‘Chosûr’ verwijst zowel naar ‘choisir sûr’ als naar ‘chaussure’. “Winkel en praktijk hebben elk een aparte ingangsdeur. Je hoeft dus niet eerst in de praktijk langs te komen”, aldus Sarah.

Trendy en comfortabel

In haar zoektocht naar comfortabele en kwaliteitsvolle schoenen heeft Sarah aandacht voor eigenschappen zoals correct plooien, een perfecte torsie en stevigheid, flexibel leder, geen naden… “Ik kies voor merken met breedtematen en bied sandalen aan waarin steunzolen passen. Met machines kan ik de schoenen aanpassen aan de zolen om zo maatwerk te leveren voor iedereen. En niet onbelangrijk: ik selecteer trendy schoenen voor mijn winkel, want mensen willen tenslotte toch een mooie schoen.”

“Een goede service vind ik erg belangrijk. Ik aarzel niet om 20 dozen uit te halen om uitgebreid te laten passen. In de winkel staan meer dan 100 verschillende modellen, bijbestellen in andere maten of kleuren is mogelijk. Een paar schoenen onder de 85 euro vind je hier niet, maar voor iemand met pijnlijke voeten is dat geen issue”, besluit Sarah.

Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmorgen is Chosûr open van 9.30 tot 12.30 uur. In de namiddag kan je er op afspraak terecht. Alle info vind je op www.chosûr.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier