Plots plaats genoeg om heel fietsend Koekelare te helpen

Yentl Sanders en Wesley Stroobant voor hun nieuwe, trendy zaak.© (Foto Coghe)
Yentl Sanders en Wesley Stroobant voor hun nieuwe, trendy zaak.© (Foto Coghe)
Redactie KW

Nu Fietsen Ampoorter ermee gestopt is, is Wesley’s Bike Repair de enige fietsenzaak in de gemeente. Maar zaakvoerders Wesley Stroobant en Yentl Sanders zijn er klaar voor om dubbel zoveel klanten te soigneren. “Al onze klanten zijn welkom op ons nieuwe adres, maar natuurlijk ook de klanten van Fietsen Ampoorter.”

Stephen Ampoorter en Sharon Maene beslisten enkele weken geleden om hun bekende fietsenzaak Fietsen Ampoorter stop te zetten. Nochtans een bloeiende zaak, maar voor Sharon en Stephen was de combinatie van hun zaak en hun beide jobs te zwaar geworden. “Vooral voor Stephen werd de combinatie van het schrijnwerk en de fietsen te zwaar. Daarom hebben wij met pijn in het hart, maar resoluut als gezin besloten om de zaak stop te zetten”, lieten de zaakvoerders weten.

Maar om hun klanten niet in de steek te laten, zochten en vonden Sharon en Stephen een oplossing. Die vonden ze in Wesley’s Bike Repair.

In vier dagen hebben we de zaak in een nieuw kleedje gestopt

“Klopt”, zeggen Wesley Stroobant (36) en Yentl Sanders (33) van Wesley’s Bike Repair. Hun fietsenzaak was tot voor kort in de Kerkstraat gevestigd. “We hebben nu onze intrek genomen in het gebouw waar Fietsen Ampoorter zich bevond, achter de Delhaize in Koekelare. Daardoor hebben we opeens vijf of zelfs zes keer meer (adem)ruimte. Het telefoontje van Sharon en Stephen was dus zeer welgekomen. In de Kerkstraat waren we te krap behuisd, en we waren eigenlijk al een tijdje op zoek naar een groter pand. Nochtans waren we nog maar drie jaar bezig in de Kerkstraat, maar fietsen is nu eenmaal booming business . Zeker sinds corona, en het ziet ernaar uit dat dat zo zal blijven. Elektrisch fietsen kent momenteel een enorme boost .”

Nieuwste snufjes

Wesley heeft een passie voor fietsen. Zo werkt hij als hoofdtechnicus in een fietsengroothandel in het Brugse. Dat combineert hij al enkele jaren met zijn activiteiten als zelfstandig fietsenhersteller van alle merken. Doordat hij zo door zijn job/passie gebeten is, is Wesley altijd up-to-date met alle nieuwste snufjes en ontwikkelingen in de fietsenwereld. Yentl staat in voor de verkoop van de fietsen en blijft werken als zelfstandig thuisverpleegkundige.

Bij Wesley’s Bike Repair vind je alle soorten fietsen, van de merken Qwic, Giant, Olmo, Popal en Granville. “In vier dagen hebben we onze zaak in een volledig nieuw kleedje gestopt. Al onze klanten zijn welkom op ons nieuwe adres, maar ook de klanten van het voormalige Fietsen Ampoorter. We zijn er klaar voor!” (BC)

www.wesleysbikerepair.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.