https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Peter en Petra verhuizen met superette naar Duinenstraat in Bredene

Peter en Petra openen op vrijdag 18 juni hun nieuwe winkel op een betere locatie in de Duinenstraat. (foto JRO)©Jeffrey Roos
Peter en Petra openen op vrijdag 18 juni hun nieuwe winkel op een betere locatie in de Duinenstraat. (foto JRO)©Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Peter Vermeersch (55) en Petra Deschacht (52) openen op vrijdag 18 juni hun mini-superette P&P op een nieuwe locatie, op amper 75 meter van de oude. “Toen de eigenaar ons kwam vertellen dat het pand wordt afgebroken, zaten we even met de handen in het haar.”

Op zaterdag 5 juni sloten Peter en Petra voor het laatst de deuren van de winkel waar ze sinds 1997 onafgebroken voeding en fruit verkochten. De reden: de eigenaar van het pand in de Duinenstraat 294 liet het koppel vorig jaar weten dat ze het pand zou verkopen.

“Wij mochten als huurders zelf beslissen of we het pand zelf wilden aankopen of niet”, vertelt Peter. “Alleen vonden wij de prijs voor een dergelijk verouderd pand niet correct. Uiteindelijk kocht een bouwpromotor het pand om het vervolgens af te breken om er een nieuw appartementsgebouw op neer te poten.”

Telkens heruitvinden

De winkel van Peter en Petra is een beetje de laatste der Mohikanen. “In 1997 startten we de winkel als het Fruitpaleis”, duidt Petra. “We deden allebei ervaring op in de toenmalige ‘Edi’, het was ook daar dat we elkaar ooit voor het eerst tegen het lijf liepen. Ik koesterde al van kleins af aan de droom om een eigen winkel uit te baten. Peter wist dat en stapte mee in het verhaal. Concurrentie was er toen amper.

Na 2006 begon de supermarkten invasie: er kwam een Colruyt, een Aldi, een Delhaize en een Carrefour Express bij en dat in een straal van amper een kilometer van onze winkel vandaan. Sommigen met oppervlaktes van maar liefst 1.000 vierkante meter.”

De concurrentie was moordend, maar ze bleven overeind. “Die winkels openden op zondag allemaal de deuren en waren open tot 20 uur”, weet Peter.

“Na een half jaar gaat de Carrefour alweer dicht, maar wij moeten ons telkens heruitvinden. Er kwam een Lotto-terminal, een nieuwkuis en een afhaalpunt voor schoenmakerij. Als kers op de taart kregen we ook nog de concurrentie van Albert Heijn. Kort na de opening volgde de sluiting van twee slagerijen, twee bakkerijen en ondertussen sloot ook een derde de deuren. Vier jaar geleden stopten we dan ook afgebakken koffiekoeken en verse belegde broodjes in ons aanbod. De formule sloeg meteen aan.”

Nu ook ontbijten

Toen de eigenaar het koppel kwam vertellen dat ze het pand zouden moeten verlaten, kwam dat als een donderslag bij heldere hemel. “In het begin zit je met je handen in het haar. Je hebt hier zo lang aan gewerkt. Onze zoektocht naar een nieuw pand leverde uiteindelijk een nieuwbouw op, iets verderop in het wandelgedeelte van de Duinenstraat.”

“Daar kunnen we ons concept van de belegde broodjes verder uitbreiden met een leuk terras en een zithoek waar mensen hun broodjes zullen kunnen eten, maar waar ze ook gaan kunnen ontbijten. Uiteindelijk draaiden de ‘problemen’ uit op iets positiefs”, aldus het koppel.

De nieuwe superette ‘Shop ’n Lunch P&P’ opent op vrijdag 18 juni. Het koppel liet weten dat er enkele leuke acties volgen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten