Oostende heeft voortaan exclusieve winkel met producten van Signorini Tartufi: “We hebben meer dan honderd artikelen met truffel”

Op de foto zien we Xavier Vercaemst, Chantal Mazyn, Jil Lonneux en Inge Decuypere. © LB
Leen Belpaeme
Leen Belpaeme Medewerker KW

Signorini Tartufi, de truffelspecialist bij uitstek, brengt een verfijnde selectie van truffelproducten naar Oostende. Van truffelolie tot truffelzout, truffelcrèmes en meer, je kan het uitgebreide assortiment voortaan ontdekken naast hotel Andromeda.

De truffelliefhebber zal misschien al van Signorini Tartufi gehoord en geproefd hebben. De Franse keten is de truffelspecialist met een uitgebreid assortiment aan producten. In België kon je de keten enkel vinden in Brussel en Wallonië. In Oostende is nu in Hotel Andromeda de enige winkel in Vlaanderen geopend met een honderdtal producten van het merk, van zout en peper tot een wijn en limoncello. Het is Xavier Vercaemst van Flow Hospitality Group die de winkel naar Oostende haalt. “Ik had eens geproefd van de honing en de chips via de boetiek in Brussel en dat is echt lekker van smaak. Ik heb altijd gezegd: als ik ergens een winkel in steek, dan is het zo’n Signorini Tartufi. Op een bepaald moment was er de mogelijkheid om dit pand aan te kopen naast het hotel. Boven konden we drie extra kamers voorzien en beneden was er een handelspand. We hebben daarom contact opgenomen met Signorini Tartufi en het was vrij snel beklonken dat we hier een franchise mochten openen”, vertelt Xavier.

Uitgebreid assortiment

De winkel biedt heel wat verschillende producten. “Je moet zeker eens de acacia honing met truffel proeven. Met een blokje kaas is het echt overheerlijk. De chips zijn ook van de beste en dan heb je heel wat pesto’s met truffelsmaak. Wil je je pasta nog iets extra geven, dan is de pecorino met truffel het beste wat je kan doen.”

De winkel is een mooie aanwinst voor de stad aan zee. “Het zijn goede producten, het is een mooie winkel en het sluit mooi aan bij ons hotel. Onze gasten kunnen vanuit het hotel meteen naar de winkel gaan. Het is ook ideaal voor bedrijven die pakketten willen samenstellen als geschenkdozen. Je hebt al een pakket vanaf 30 euro”, zegt Vercaemst nog.

“Er leeft leeft vaak nog het idee dat truffel een luxeproduct is, maar er zijn hier ook heel wat producten voor elk budget”, Chantal Mazyn

Chantal Mazyn en Jil Lonneux werken in de winkel en kunnen heel wat producten aanraden. “We hebben meer dan honderd producten met truffel. Mensen kunnen ook verse truffels bestellen en we richten ons ook op restaurateurs. Ze kunnen verse of geconcentreerde truffels kopen. Daarnaast maken we cadeaupakketten op maat voor elk budget. Er leeft leeft vaak nog het idee dat truffel een luxeproduct is, maar er zijn hier ook heel wat producten voor elk budget”, verzekert Chantal.

Jil neemt ons mee langs de rekken. “Hier heb je alles voor een lekkere aperitief van nootjes met truffel, pesto’s om te dippen tot een biertje, en drie soorten wijn met truffel. Met de limoncello kan je dan weer een lekkere spritz maken als je er prosecco en bruiswater bij doet en goed koud serveert. We hebben ook allerlei kruiden en olies met truffel die ideaal zijn om een salade af te werken.” Verderop zijn er enkele opties voor een lekkere pasta of speciale sauzen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier