Onder nieuwe uitbaters lanceert Delhaize St. Rochus label ‘100% Kortrijk’: “Op zondag pakken we uit met heel wat feestelijkheden”

Burgemeester Vincent Van Quickenborne bracht een bezoek aan de nieuwe uitbaters © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Vanaf woensdag 22 mei 8 uur zijn Jeroen Demeersseman (35) en Shalane Vandemaele (35) officieel de nieuwe zaakvoerders van Delhaize St. Rochus. Alle winkelmedewerkers blijven aan boord. Voor de gemiddeld 2.000 klanten dagelijks verandert er niet veel. “We willen nu vooral voortbouwen op de beschikbare ervaring en kennis, met extra lokale accenten erbovenop. We introduceren zelfs een speciaal label ‘100% Kortrijk’.

100% Kortrijk

Na één dag uitzonderlijk gesloten op dinsdag 21 mei openen Jeroen Demeersseman en Shalane Vandemaele de deuren van de zelfstandige Delhaize supermarkt aan de Loofstraat. “We hebben de voorbije maanden heel veel tijd geïnvesteerd om het hele team én de winkel te leren kennen”, zegt het Kortrijkse koppel. “We zijn heel trots dat we producten van meer dan twintig nieuwe, lokale leveranciers kunnen toevoegen aan ons assortiment. Voor producten die helemaal geworteld zijn in Groot-Kortrijk, introduceren we zelfs een speciaal label ‘100% Kortrijk’.” Dat zijn onder meer het ijs van Cremeux uit de Voorstraat, de limonade van Puckolo uit Heule, de koffieproducten van Viva Sara, de dranken van Midi Apéritifs uit Bissegem en drie soorten chocoladegaletjes van Sweertvaegher.

Team blijft aan boord

Het volledige team, goed voor 50 personen in totaal, blijft aan boord onder de nieuwe zaakvoerders. Kortrijkzaan Jean-Marie Parmentier (57), chef wijnen, werkt al 35 jaar voor Delhaize. “Mijn eerste job was in Delhaize Noord, na 25 jaar ging ik aan de slag bij St. Rochus. Toen een jaar geleden de bom barstte met de aankondiging dat de Delhaizewinkels verzelfstandigen, was er uiteraard even bezorgdheid, maar veel is er niet veranderd. Het is leuk dat al mijn collega’s aan boord blijven.”

Jean-Marie vindt de focus op lokale producten positief
Jean-Marie vindt de focus op lokale producten positief © MD

Nieuwe openingsuren

Deze week al wijzigen de openingsuren van Delhaize St. Rochus en gaan de deuren ook op zondag open van 7.30 tot 12 uur. Op maandag is de zaak open van 12 tot 20 uur. Van dinsdag tot zaterdag is dat van 8 tot 20 uur. Die wijziging laten de uitbaters niet onopgemerkt voorbij gaan. “Tijdens de eerste zondagopening op 26 mei pakken we uit met heel wat feestelijkheden. We voorzien voor de eerste 300 klanten een gratis boeket of een gratis biertje. Iedereen is van harte welkom, we kijken er écht naar uit om onze klanten warm te verwelkomen”, besluit Shalane.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier