Nieuwe bedrijvenpark Bilkhage in Waregem is zo goed als helemaal verkocht

Loes Lokere van LCV (Willy Naessens Group) bij het nieuwe Bedrijvenpark Bilkhage.© DJW
Loes Lokere van LCV (Willy Naessens Group) bij het nieuwe Bedrijvenpark Bilkhage.© DJW
Redactie KW

Via zijn immobiliënafdeling LCV realiseert de Willy Naessens Group op de hoek Lindestraat-Eikenlaan in Waregem het bedrijvencomplex Bilkhage, dat volgens planning halfweg deze zomer af is. Intussen zijn er al 17 van de 19 units verkocht. Naast startende ondernemers nemen ook enkele bestaande firma’s er straks hun intrek.

“Waregem heeft nood aan extra ruimte voor kleine en middelgrote bedrijven”, zegt Loes Lokere van LCV. “De bestaande bedrijfsterreinen zitten vol. Maar de vraag blijft groot. Dat was al duidelijk toen de plannen voor deze nieuwbouw bekend raakten. Nog voor er maar een eerste symbolische steen was gelegd, waren er al 17 eenheden verkocht. Straks is het bedrijvenpark, dat de naam kreeg van de gelijknamige wijk, helemaal volzet. Het bestaat uit drie grote blokken, opgetrokken in industriebouw. De gevels aan de straatkant krijgen een houtconstructie, aan de zijkant vertonen ze een soort reliëf dat aan planten doet denken. Er is ook aandacht voor veel groen, dat het geheel omzoomt. En daarnaast voldoende parkeerruimte.”

Nog meer plannen

LCV, een van de nieuwste bedrijfsafdelingen van de Willy Naessens Group, heeft in Ghislenghien een gelijkaardig project gerealiseerd. Ook voor Avelgem zijn er plannen, hoewel die nog niet concreet zijn. En in samenwerking met diverse partners heeft LCV in Maldegem en Eeklo eveneens een en ander op de tekentafel liggen.

“Nog in Waregem zijn wij bezig in de Stijn Streuvelsstraat, met het bedrijvenpark De Vlaschaard. Allicht dienen zich in de toekomst nog meer mogelijkheden aan”, besluit Loes Lokere. (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.