Na drie maanden leegstand nieuw leven in De Vershoek

Cyntia Meeusen en Benny Decloedt in hun zaak 'De Vershoek'. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Drie maanden stond de winkel ‘Bij Lut’ in de Kerkomgangstraat in Leke leeg. Daar is nu verandering in gekomen: Cyntia Meeusen (38) en Benny Decloedt (41) zijn de nieuwe eigenaars-uitbaters van de winkel en willen dezelfde service aanbieden als Lut vroeger.

Benny is garagist in Leke en Cyntia werkte ruim 12 jaar als filiaalassistente bij Aldi. “Bij een bezoek aan de winkel wist Lut me te vertellen dat ze zou stoppen en dat ze een overnemer zocht. Thuis vertelde ik dat aan Cyntia en we besloten eens met Lut af te spreken om de condities vast te leggen voor een overname”, vertelt Benny.

Voor Cyntia was het een grote stap. “Ik had vast werk en de zekerheid. De stap om een carrière van 12 jaar op te geven, neem je niet zomaar. Toen we echter de winkel en het huis bezochten, voelde ik meteen dat het goed zat. Ik keek ernaar uit om hier te beginnen”, aldus Cyntia. “De overname was vlug geregeld. Ondertussen zijn we al drie weken bezig en het loopt goed.”

Zelfde assortiment

Het assortiment dat nu wordt aangeboden, is gelijkaardig aan dat van Lut vroeger. “We blijven verder vers brood aanbieden, een assortiment aan kazen en charcuterie, verse groenten en fruit, met daarbij een basisassortiment aan onderhoudsproducten, koeken, conserven, koffie, verzorgingsproducten, rookartikelen, producten van de Nationale Loterij enzomeer.”

“We denken er ook over na om een mooi assortiment streekproducten aan te leggen, een hobbybrouwer biedt hier zijn producten aan en we willen ook geschenkmanden maken. Verder een uitgelezen assortiment gekozen door een wijnsommelier, ijsjes van De Polderhoeve, alles ambachtelijk en lokaal. Voor de rest werken we samen met dezelfde bakkers, verkopen we hetzelfde vlees- en kaasassortiment én de befaamde vleessalade”, verzekeren Cyntia en Benny.

De Vershoek is iedere werkdag open van 7 tot 19 uur, op zaterdag van 7.30 uur tot 19 uur en op zondag van 7.30 uur tot 13.30 uur. Gesloten op dinsdag en zondagnamiddag. Voor bestellingen kan men terecht op 0491 740 840 of mailen naar devershoekleke@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier