Meet and greet tussen VVV Heuvelland en Vintage Heuvelland

© (Foto EF)
© (Foto EF)
Redactie KW

Op het recente aangelegde wijndomein de Roonenberg, op de flanken van de Rodeberg in Westouter, organiseerde de gemeente Heuvelland een meet and greet tussen VVV Heuvelland en Vintage Heuvelland of tussen de Heuvellandse wijnboeren en de Heuvellandse logiesverstrekkers. “Ook wij kunnen ambassadeur worden van onze wijnen,” zegt Isabel Lemahieu van VVV Heuvelland.

Om het verhaal van de Heuvellandse wijnen naar de logiesverstrekkers nog te versterken werden door Toerisme Heuvelland arrangementen uitgeschreven waarbij de vakantiegangers in hun vakantieverblijf een Heuvellands wijndegustatie, begeleid door een echte sommelier, kunnen boeken.

“Onder begeleiding van een echte sommelier degusteert de groep vakantiegangers enkele typische wijnen uit de Westhoek, van mousserend en wit, over rosé, tot zelfs rood. Ook het Vintje, de plaatselijke eau de vie en een gezamenlijk product van de lokale wijnbouwers, staat op het proefprogramma. We zijn ervan overtuigd dat iedereen, kenner of niet, overtuigd zal zijn dat de Heuvellandse wijn naar meer smaakt.”

De Heuvellandse wijndegustaties kan geboekt worden voor groepen tot en met 24 personen. De geschonken glazen zijn proefhoeveelheden. “Tot 12 personen zit er 1 fles van elke soort in het proefpakket. Vanaf 13 personen twee flessen. Wat overblijft van de geproefde wijnen is voor de groep.” Inmiddels is de groep wijnbouwers aangesloten bij Vintage Heuvelland uitgegroeid tot een groep van 21 gepassioneerde wijnbouwers uit de Westhoek, 16 daarvan hebben wijngaarden in Heuvelland.

“De hellingen, de invloed van de Noordzee en de bijzondere bodem met ijzerzandsteen creëren een uniek terroir. In onze wijnen proef je vooral het primaire fruit van de druif. We produceren op jaarbasis inmiddels 200.000 flessen wijn,” duidt Jill Boudrez, voorzitter van Vintage Heuvelland het wijnverhaal van Heuvelland. Het wijnverhaal gaat terug op de familie Six die 25 jaar geleden de eerste wijnstok plantte in de Heuvellandse grond aan de Monteberg.

In het weekend van 3 en 4 juli openen tal van wijndomeinen hun deuren voor het grote publiek, telkens van 10u30 tot 18u. Op de Wijnfeesten in de Warande in Kemmel van 15 augustus komen de wijnboeren dan weer naar het proevend publiek toe. (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.