Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti

Matthijs Demeulenaere voor zijn nieuwe tandartsenpraktijk. (foto AVH)
Redactie KW

Langs de stationsstraat in Beernem opende de Wingense tandarts Matthijs Demeulenaere een nieuwe praktijk. De 26-jarige tandarts werkt nu bij een praktijk in Torhout en Roeselare en kiest weldra volledig voor zijn eigen kabinet. Op termijn is er in zijn gebouw ruimte voor zes tandartsen.

In het voormalige kantoor van bank KBC werd sinds september met man en macht gewerkt om er een tandartspraktijk te openen. “Vooral het uitbreken van de kluis was een ferme klus”, lacht Demeulenaere wanneer we zijn praktijk bezoeken. “Tijdens mijn zoektocht naar een eigen locatie, zocht ik ook naar de noden in de gemeente. Hier bleken nog niet veel gelijkaardige diensten te zijn. Ik werk nu nog in een praktijk in Torhout en Roeselare, maar vanaf 1 juli begin ik fulltime in dit gebouw. Ondertussen gaan hier natuurlijk ook al consultaties door”, vertelt de tandarts. In het gebouw valt het huiselijke interieur op, volgens Demeulenaere een bewuste keuze. “Mensen komen al niet graag naar een tandarts, het is dan aan ons om uit te zoeken hoe we het bezoek zo huiselijk en normaal mogelijk kunnen laten verlopen. Via het interieur proberen we dat alvast een beetje.” Bij Madenti kunnen klanten terecht voor een algemene controle van hun tanden, maar ook voor gespecialiseerde behandelingen zoals kroon- en brugwerk, implantaten of protheses. “In de toekomst kies ik misschien nog meer voor een specialisatie, maar nu nog niet. Het is eerst de bedoeling om een beetje af te tasten waar mensen hier nood aan hebben”, vertelt Demeulenaere.

Groepspraktijk

De tandarts werkt vanaf juli met een aantal vaste consultatiedagen- en avonden. “Sommige dagen zal ik vanaf dan misschien iets langer afspraken afwerken, maar dat is nu nog niet zeker. Op termijn kan er hier ook een groepspraktijk komen. We lieten ruimte voor zes verschillende tandartsstoelen. Zo’n groepspraktijk biedt veel meerwaarde, omdat je dan verschillende diensten en specialiteiten op één locatie kan aanbieden”, besluit Demeulenaere. (AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier