‘Malmo take out’ focust op Scandinavisch eten

Femke Staelens en Morgan Cappelaere. (foto ED)
Redactie KW

Op Overleie opende een nieuwe shop. Met ‘Malmo take out’ focust men op unieke gebakjes met een Scandinavische toets en verse slaatjes.

Morgan Cappelaere (23, Kortrijk) heeft reeds drie jaar de succesvolle zaak Malmo op Overleie en is met ‘Malmo take out’ toe aan haar tweede proefstuk.

“Tijdens corona hadden we veel nieuwe klanten die graag tijdens hun wandeling of fietstocht wilden genieten van een take out koffie of gebakje. Daarnaast boden we als één van de eerste zaken in Kortrijk boxen aan die we aan huis leverden. Dat draaide enorm goed en zo kwamen we op het idee om een tweede pand te openen”, weet Morgan Cappelaere te vertellen.

Smorrebrods

Hoewel de boxen voorlopig niet meer aan huis geleverd worden, kunnen deze wel nog steeds opgehaald worden in de winkel. “We focussen met onze shop op pure takeaway. Onze smorrebrods bijvoorbeeld zijn echte eyecatchers. Deze dikke geroosterde boterhammen, die rijkelijk belegd worden, zijn heerlijk. Deze verkopen wij ook al in de koffiebar, maar het leuke is dat je bij de take out volledig vrij kan kiezen qua toppings, terwijl die in de koffiebar vastliggen”, aldus Morgan.

Hoewel Overleie niet in het centrum ligt, blijft de buurt toch heerlijk bruisen en werd de zaakvoerster haar hart wederom verkocht aan deze bloeiende omgeving

“Deze hippe leuke buurt leeft langzaamaan op en ligt op de ideale afstand van het centrum. Nu de mensen de rust meer dan ooit opzoeken willen wij deze locatie promoten. Deze buurt barst van de leuke initiatieven en er komen heel wat interessante projecten aan, dus het is de buurt om in de gaten te houden!”

Hot shots

Elke winkel heeft zo zijn hot items en dus ook Malmo. “Onze Scandinavische desserts, onze cheesecakes, onze verse slaatjes, maar ook onze brunch- en apéroboxen zijn de focus van ons nieuw concept. We promoten dit dus ten volste en zijn ervan overtuigd dat de klanten hier optimaal kunnen van genieten. Zeker omdat we gaan voor pure versheid”, besluit Morgan Cappelaere.

De zaak bevindt zich in de Overleiestraat 55 in Kortrijk en is geopend van maandag tot vrijdag van 8 tot 17 uur. (ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier