Loopbanen bij schoolcampus, bedrijvenpark en ziekenhuis laten werknemers bewegen en sporten in Kortrijk

In Kortrijk gaat het om 13 lussen verdeeld over drie sites © Kortrijk
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Samen met Sport Vlaanderen en lokale bedrijven opende Kortrijk loopbanen bij Howest-campus The Penta, op Evolis en Hoog Kortrijk. Werknemers kunnen wandelen en lopen langs de bewegwijzerde route in de buurt tijdens een pauze of voor of na het werk.

De bewegwijzerde loopbanen om te wandelen, joggen en lopen bestaan uit één of meerdere lussen. Ze vertrekken altijd aan een bedrijf of in een bedrijventerrein. In Kortrijk gaat het om 13 lussen verdeeld over drie sites: Howest, Hoog Kortrijk met az groeninge en Evolis. Een startbord geeft aan hoe de route eruitziet en hoe lang ze is. Alle routes en lussen zijn aangegeven met een aparte kleur.

“De nieuwe wandel- en looproutes tonen dat we met Howest inzetten op een actieve en gezonde levensstijl voor onze studenten en medewerkers. Dit initiatief brengt bovendien ook onze hogeschool en de inwoners van Kortrijk nog dichter bij elkaar. Door samen te werken met Sport Vlaanderen en Stad Kortrijk, moedigen we namelijk iedereen aan om te komen genieten van de prachtige, groene omgeving van Kortrijk Weide. Deze routes linken zo niet alleen onze gebouwen aan elkaar, ze zorgen ook voor verbondenheid tussen mensen onderling”, zegt Howest-directeur Frederic D’hulster.

Hoe werkt het?

Sport Vlaanderen reikt steeds de hand aan lokale besturen en bedrijven om samen sportproducten en infrastructuren te realiseren. Bedrijven die interesse hebben en de ruimte hebben voor een ‘loopbaan’ doen dan een voorstel van mogelijke lussen op en rond het terrein. Ondanks de vaak industriële omgeving is het de bedoeling om een zo groen mogelijke route te maken. Sport Vlaanderen bekijkt alle routes en stemt deze af met de betrokken gemeente, andere bedrijven en lokale partners, en voorziet een basispakket met een startzuil, kunststoffen palen en gekleurde wegwijzers. Een fietsenstalling en zitbank kunnen worden aangekocht. Sportbedrijf worden? Meld je aan via www.sport.vlaanderen/sportbedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier