Kledingzaak Brands Only is opnieuw open

Zaakvoerder Samir Bendima. © LOO LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

“We zijn verheugd om aan te kondigen dat Brands Only Harelbeke haar deuren vrijdag zal openen op een nieuwe locatie: Gentsesteenweg 218.” Dit staat te lezen op de facebookpagina van Brands Only van zaakvoerder Samir Bendima. “We are back! Ik kan het niet genoeg zeggen”, glundert hij. De officiële opening is op 30 maart.

Zaakvoerder Samir Bendima (47) is tevreden en gelukkig dat hij eindelijk een zeer moeilijke en zware periode kan afsluiten na een verwoestende uitslaande brand op 31 januari op de site waar zijn kledingzaak Brands Only gevestigd was. De brand legde uiteindelijk ruim 5.000m² in de as. “Het was op zeer korte tijd een inferno. Acht personeelsleden van de zaak konden op het laatste nippertje weg, want de brand breidde zeer snel en zeer hevig uit. We verloren onze kantoren en gebouwen en 40.000 stukken kledij”, duidt Samir.

Samir is 15 jaar zaakvoerder van Brands Only Harelbeke, gespecialiseerd in outletverkoop aan halve prijs en nieuwe collecties aan verminderde prijzen van gerenommeerde merken zoals onder meer Natan, Fred Perry en Armani. Brands Only heeft nog zaken in Antwerpen en Sint-Niklaas.

“Het moment om een donkere periode definitief af te sluiten”

Brands Only, dat al 6 jaar een permanente winkel had in Harelbeke, opende op 29 maart met een pré-opening voor klanten en opent officieel op 30 maart in een pand aan de Gentsesteenweg 218. “Net op tijd voor de lente- en zolmerverkoop”, zegt Samir, die de voorbije twee maanden hard werkte om alles rond te krijgen. “We hebben na de brand vanuit een kantoortje gewerkt in een container. We hebben een klantenbestand van 35.000 namen en 40 winkels waar we overstock in consignatie verkopen.”

“Het pand van Casa Trend kwam vrij en wij konden er terecht. Het pand is bijna 1.000 m², bijna even groot als het afgebrande pand. In ons nieuw pand hangen nu 20.000 stuks voor de lente- en zomerverkoop. Het is het moment om een donkere periode definitief af te sluiten. We hebben plannen om na de lente/zomerverkoop een paar weken later enkele kleine verbouwingen te doen. We are back.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier