Katleen brengt met ‘Limoni Aperoboutique’ uniek concept naar Wevelgem: “Ik ben gek van Italië”

Katleen Vanhecke van Limoni Apéroboutique verwelkomt haar gasten in een Toscaans decor. © SLW
Stefaan Lernout

Even wegdromen van Italië aan het station van Wevelgem. Het kan sinds kort in Limoni Aperoboutique. Katleen Vanhecke vond er naast Mikaaza de ideale plaats om haar uniek concept in onder te brengen: een combinatie van het lekkers met het moois van Italië.

Toen vorige zomer Nele en Johan van Mikaaza bekendmaakten dat ze naar een ander, kleiner pand zochten om hun kaaswinkel verder te zetten, werd het stationsgebouw te koop aangeboden. Dat is niet langer het geval, De zaakvoerders van Mikaaza besloten dan toch in het stationsgebouw te blijven, en stelden het tweede gedeelte van het gebouw te huur.

Uniek concept

Nog die eerste dag dat het te huur werd aangeboden, hadden ze al een kandidaat: Katleen Vanhecke vond er het ideale pand om haar droom waar te maken. Een droom met een stevige Italiaanse toets.

“Ik ben gek van Italië”, vertelt Katleen. “Al dertien jaar organiseer ik vijfdaagse Vespa tours voor Belgen in Toscane. Dat doe ik overigens nog steeds. Tijdens die tours stopten we in gezellige bars die meer waren dan puur een café. Je kon er juwelen, tassen, kledij,.. kopen, alles in een geweldig interieur. ‘Ooit breng ik dat naar België’, zei ik tegen mezelf. En nu kan ik eindelijk dit concept in een unieke omgeving tot stand brengen.’

Wie Limoni Aperoboutique aan de Stationstraat binnenstapt komt ogen tekort. Je komt binnen langs de winkel met enkel Italiaanse specialiteiten: Italiaans lekkers maar ook juwelen, kledij of snuisterijen. Eens de winkel door kom je in een nog knussere ruimte waar de bar is gevestigd. Het bier is er Italiaans, de bubbels zijn prosecco, de wijn is vino en het water aqua.

Luxeontbijt

“En verder heel lekkere tapas, of antipasti”, vervolgt Katleen. Momenteel is Limoni Aperoboutique open op donderdag, vrijdag en zaterdag telkens tussen 11 en 23 uur. Op zondag bieden we een Dominica luxeontbijt aan tussen 9 en 12 uur. Je kan er blijven aperitieven tot 15 uur.”

Wevelgem mag zich gelukkig prijzen met ‘De Limoni’. Deze zomer komt er ook een volledig nieuw terras met tipi tent en buitenbar. Hoewel de openingsuren tijdens de zomer kunnen afwijken wanneer Katleen op weg is met haar Vespa Tours.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier