Josephien Elewaut uit Varsenare is drijvende kracht achter Art de Co

Josephien Elewaut. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Het onderwijs is voortdurend in beweging en dat moet je Josephien Elewaut uit Varsenare niet vertellen. Sinds enkele maanden is de 42-jarige onderwijzeres zaakvoerder van Art de Co. Samen met een groep enthousiaste freelancemedewerkers verzorgt ze trainingen en coaching in het onderwijs.

“Ik heb 18 jaar lesgegeven in vrije basisschool Driespan in Gistel”, vertelt Josephien enthousiast. “Naast de wijkafdeling in Zevekote was een school voor buitengewoon onderwijs. Door het contact met die kinderen en hun leerkrachten raakte ik geboeid in de begeleiding van kinderen met een rugzakje. Ik volgde verschillende bacheloropleidingen om me te vervolmaken in de zorg voor kinderen met één of ander leer- of ontwikkelingsprobleem. Enige tijd later maakte ik kennis met Art de Co en werd ik trainer in het nascholingscentrum. Ondertussen heb ik het bedrijf overgenomen en ben ik zaakvoerder.”

Josephien Elewaut is zowel een bezige bij als een creatieve duizendpoot. Naast zaakvoerder van een eigen bedrijf is ze ook halftijds ondersteuner in het Katholieke Leersteuncentrum West-Vlaanderen Noord. “Bij Art de Co zorgen mijn praktijkervaringen ervoor dat ik tijdens trainingen op verschillende niveaus heel praktijkgericht kan werken.Al onze coaches zetten altijd sterk in op competentie-ontwikkelend en coöperatief leren, collegialiteit en coachende communicatie op school- en klasniveau. Onze nascholingen zijn trainingen waarin beleven en ondervinden steeds centraal staan.”

Scholen kunnen inschrijven via de nascholingscentra van hun koepel of kunnen ook rechtstreeks via de website www.artdc.be een workshop reserveren. Op 19 en 20 augustus organiseert Art de Co in Brugge een groots evenement met als thema ‘coöperatief leren’. (PDC)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier