Jeroen Lezy verkoopt materiaal voor jouw mancave

Nathalie Boudrez en Jeroen Lezy in zijn Mancave in Sint-Elooiswinkel (foto JS) © ©2024 Jan Stragier
Redactie KW

Drankenhandelaar Jeroen Lezy (46) is al jarenlang gepassioneerd door alles wat met de VS en rock’ n roll te maken heeft. Dat straalt nu ook af op zijn zaak langs de Tuileboomstraat in Sint-Eloois-Winkel. Jeroen richtte er een hoek in waar klanten tal van spulletjes op de kop kunnen tikken om hun eigen mancave in te richten.

Jeroen Lezy ademt rock’ n roll en een vleugje USA uit. Al jarenlang verzamelt de Winkelnaar, die in het verleden ook het American Roots Festival organiseerde, western-spullen. “Heel wat van dat materiaal – van metalen borden tot hebbedingetjes – kreeg al een plaatsje in mijn drankenhandelszaak. Het is altijd leuk om te werken in een omgeving waar je je erg comfortabel voelt. In de winkel doken meer en meer leuke elementen op. Van de klanten kreeg ik erg positieve reacties. Sommigen vroegen zelfs waar ze dit alles konden kopen om thuis een plaatsje te geven in hun mancave.” De Winkelnaar kwam op het idee om zelf op die vraag een antwoord te bieden. Het voorbije jaar kreeg zijn mancave-corner meer en meer vorm. “Naast onder andere de metalen borden met leuke opschriften, wenskaarten, magneten en onderzetters, verkoop ik nu ook tal van neonlichten. Binnenkort komen er via Sound Leisure, één van de amper twee nog bestaande fabrikanten van jukeboxen, enkele leuke exemplaren binnen.” Lezy is inmiddels ook ambassadeur van Jack Daniels en verkoopt naast de verschillende dranken ook tal van attributen van het whiskeymerk. “Maar ook wie een biljarttafel wil kopen, zal hier iets vinden.”

Rammsteinrum

Drankenhandel Lezy blijft een drankenhandel, maar het rock’ n roll-gehalte ligt er plots een pak hoger. “Met onder andere Elviswhiskey en Rammsteinrum proberen we ook dranken aan te bieden die passen bij ons concept. Als drankenhandelaar in een kleinere gemeente is het niet altijd even gemakkelijk. We hebben wel onze klanten in Sint-Eloois-Winkel zelf, maar het is belangrijk dat we ook mensen van ver buiten de gemeente naar hier lokken. We hebben de indruk dat we daar met ons uitgebreid aanbod voor in de mancave, een streepje gepaste muziek en onze rock’ n rollaanpak goed in slagen.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier