Intermat Meulebeke verhuist naar Wielsbeke

Zo zou het nieuwe state-of-the-art gebouw in Wielsbeke eruitzien.© foto Intermat
Zo zou het nieuwe state-of-the-art gebouw in Wielsbeke eruitzien.© foto Intermat
Redactie KW

Intermat, al ruim een kwart eeuw de specialist in verkoop en verhuur van aannemersmaterieel, bouwmachines en werfuitrusting, investeert ruim 10 miljoen euro in de bouw van een nieuw hoofdkwartier. Dit gaat gepaard met een verhuis van Meulebeke naar Wielsbeke.

De verhuis is het gevolg van een forse groei. De huidige gebouwen en grondoppervlakte (11.000 vierkante meter) in Meulebeke zijn door de constante expansie te klein geworden. “We kunnen gewoon niet meer efficiënt werken”, zegt ceo Tom Verhulst. “Vijf jaar geleden zijn we onze webshop opgestart en daardoor is ons businessmodel ook grondig gewijzigd. Om het steeds groeiend aantal orders sneller te kunnen verwerken, moeten we onze voorraad optimaal gaan beheren. Dat betekent dat we onze logistieke flow grondig moeten herzien en dat kunnen we niet in onze huidige accomodatie.”

Organische groei én externe groei

Op vandaag telt de Intermat-groep vijf vestigingen over heel Vlaanderen (naast Meulebeke, onder meer ook in Gistel). In 2018 werd ook ‘Alle Bouw Machines’ uit Londerzeel overgenomen en eind 2019 kwam ook ‘Devan Steigerbouw’ voor 100 procent in de groep. ABM uit Londerzeel blijft een aparte identiteit, maar ‘Devan Steigerbouw’ verhuist mee naar het nieuwe gebouw. “Deze investering zal ons toelaten om de aankopen, administratie en HR te centraliseren, maar biedt ook de ondersteuning om onze verdere groeiplannen uit te voeren”, aldus de ceo. “We kijken zowel naar organische groei als externe groei door overnames.”

In Wielsbeke wordt gekozen voor een state-of-the-art gebouw met een moderne architectuur. Een gebouw dat het imago van het bedrijf moet uitstralen. Er zal ook heel veel aandacht besteed worden aan het comfort van de werknemers.

De werkzaamheden starten nog voor de zomer en de verhuis is voorzien voor de tweede helft van 2022.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten