Gheysen Fietstechniek verhuist naar Sint-Lucasschool: “Gebouw is ideaal voor ons”

Wellicht de laatste foto van zaakvoerder Bart Gheysen en Rien Vanlangendonck in hun oude vestiging. © ZB
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

Op zaterdag 23 maart steekt Gheysen Fietstechniek de straat over. De fietsenzaak in Zonnebeke verhuist van de huidige locatie in de Langemarkstraat naar de gerenoveerde Sint-Lucasschool.

Een drietal jaar geleden kocht Bart Gheysen (42) de vroegere Sint-Lucasschool in de Langemarkstraat, een gebouw dat al jaren het uitzicht bepaalt van het centrum van Zonnebeke. Het gebouw dateert van 1920 en werd gebouwd onder impuls van toenmalig pastoor Lammens. Het was de bedoeling van de pastoor om de kinderen van Zonnebeke na de lagere school ter plaatse te houden en er te zorgen voor een vorm van technisch onderwijs. De verschillende schildjes in het gebouw verwijzen naar de beroepen.

Historisch karakter

“Het gebouw is ideaal voor ons”, verduidelijkt Bart. “Het is dicht bij onze huidige locatie en heeft een mooie ligging in het centrum van de gemeente. Het is bovendien een gebouw met veel ruimte en met een historisch karakter en dat wilden we zeker behouden.”

Bart is gehuwd met Julie Develter en vader van Niel (14), Myrte (12) en Noor (8). Het gezin woont in de Foreststraat en Bart startte elf jaar geleden in bijberoep als mobiel fietsenhersteller. Een jaar later opende hij een fietsenwinkel op de huidige locatie in het centrum van Zonnebeke in het vroegere gebouw van Bond Moyson.

“Mijn passie voor de fiets en techniek zijn verenigd in mijn beroep”

Bart volgde een graduaat elektromechanica. “De liefde voor de fiets is er gekomen via het sporten. Ik wilde niet alleen rijden, maar ook mijn fiets repareren en zo volgde ik een driejarige cursus tot fietstechnicus. Mijn graduaat komt mij nu ook goed van pas, want de laatste jaren kent de elektrische fiets een enorme opgang. Het aanbod wordt alsmaar uitgebreider. Er zijn nu elektrische fietsen voor alle disciplines zoals stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen… Mijn passie voor de fiets en techniek zijn verenigd in mijn beroep. Op mobiliteitsvlak wordt de fiets steeds belangrijker ten nadele van de auto.”

Bij Gheysen Fietstechniek kan je terecht voor de merken Trek, BMC, Wilder en Norta. Daar komen natuurlijk ook nog onderdelen, herstellingen en nu ook fietsleasing bij. In de nieuwe locatie wordt de ruime benedenverdieping ingenomen door de winkel en het atelier. Het ruime fietsaanbod wordt er uitgestald en de technici zullen duidelijk zichtbaar zijn. Op zaterdag 23 maart gaat de zaak vanaf 9 uur officieel open op de nieuwe locatie met drinks and bikes. Om 16 uur is er livemuziek van Les Tripes.

De openingsuren blijven behouden: dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 12 en van 13 tot 18 uur, zaterdag van 9 tot 12 en van 13 tot 17 uur. Op zondag en maandag gesloten. Iinfo: www. fietstechniek.be – 051 65 81 07.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier