Elke (39) opent met Zelda&Zorro een nieuw concept in Oostende: “Ouders kunnen gezellig brunchen terwijl de kinderen zich uitleven”

Elke Geril van Zelda&Zorro in Oostende. (LB)
Leen Belpaeme
Leen Belpaeme Medewerker KW

Voor ouders met jonge kinderen die willen afspreken met vrienden is het niet altijd gemakkelijk om een ontmoetingsplaats te kiezen. Elke Geril heeft daar met het concept Zelda&Zorro een oplossing voor gevonden in de Hendrik Baelskaai in Oostende. In een gezellig, huiselijk kader kunnen mensen in het weekend en in de vakantie afspreken voor een uitgebreide brunch of high tea. En de kinderen… die kunnen naar hartenlust spelen of zelfs een knutselactiviteit volgen.

Zelda&Zorro werd oorspronkelijk zes jaar geleden gestart in Evergem en heeft ondertussen ook een vestiging in Gent. “Een vriendin van mij, Wendy Verhulst, heeft het concept bedacht en is er mee gestart in Evergem. Het idee is ontstaan vanuit onze vriendengroep die te groot werd om ergens af te spreken. We zochten gewoon een woonkamer die groot genoeg was om iedereen samen te brengen zonder dat iemand met de opkuis wordt opgezadeld. Zo werd een gezellige ruimte ingericht met een keuken, een zithoek en een speelruimte waar gezinnen naartoe kunnen komen om af te spreken”, licht Elke toe.

Het is een bijzonder concept. Je kan er terecht na reservatie in het weekend en tijdens de vakantie. Er zijn verschillende formules zoals de brunch van 9.30 tot 12 uur en high tea van 14 tot 17 uur. “Je reserveert eigenlijk je tafel en je kan de hele ochtend blijven zitten en eten van een buffet dat we klaarzetten. Ondertussen kunnen kinderen spelen en we voorzien ook altijd een knutselworkshop. Het idee is dat ouders gezellig kunnen brunchen of iets zoet eten terwijl de kinderen zich uitleven in de speelhoeken.”

Studies

Mensen betalen op voorhand een vaste prijs en kunnen de ganse morgen of middag eten. “Eigenlijk heb je bij de brunch een ontbijt en middagmaal binnen want we voorzien naast het ontbijt tegen de middag ook soep en twee soorten salades. Bij de high tea eten mensen taart, donuts tot popcorn en later op de middag zetten we bijkomend ook broodjes in het buffet.”

Elke is mama van twee kinderen en woont zelf in Bredene. Ze stond jarenlang in het onderwijs. “Twee jaar geleden was ik klaar met het onderwijs en wilde ik een nieuwe uitdaging. Er was al langer het idee om het concept van Zelda&Zorro naar de kust te brengen. We vonden niet meteen een pand en ondertussen ben ik begonnen aan een master Handelswetenschappen. Opeens zijn we dan op dit pand gevallen en nu combineer ik mijn studies met de zaak.”

De opstart verloopt heel goed. “Het is nog wat zoeken naar de beste openingstijden, maar mensen vinden echt wel hun weg naar hier. Ik vind het zelf ook leuk om te doen omdat je contact hebt met de mensen, maar ook contacten kan leggen met bedrijven. Door dit concept blijft er ook nog genoeg tijd over voor mijn gezin. De kinderen vinden het bovendien ook leuk om mee te komen. Mijn dochter helpt heel graag mee met de knutselactiviteit of ze spelen zelf ook gewoon”, vertelt Elke.

Zelda&Zorro richt zich ook op privéfeesten en tijdens de week kunnen bedrijven de ruimte boeken voor vergaderingen of teambuildings. Alle info en openingstijden via www.zeldazorro.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier