Eerstesteenlegging van Park Apart in Zwevegem dat duurzaam en biodivers wil zijn

De burgemeester mocht met een gieter beton gieten in een zuil als symbolische eerstesteenlegging. © GJZ
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

De herontwikkeling van de voormalige Bekaertsite in Zwevegem zet zijn opmars voort met de bouw van een architecturaal kantoorgebouw. Na de realisatie van 22 reeds uitverkochte KMO-units, legden vastgoedontwikkelaar Hexagon en Liquidfloors vrijdag symbolisch de eerste steen voor de bouw van de tweede fase van Park Apart.

De site, gelegen aan de Bekaertstraat, was reeds de thuishaven van Liquidfloors, wat hen inspireerde om samen met Hexagon de herontwikkeling van de site aan te gaan. De gietvloerspecialist bouwt hier zijn nieuwe hoofdzetel, versterkt met een experience center. De reconversie van de verontreinigde site is tot stand gekomen door de steun van de Vlaamse overheid via een brownfieldconvenant.

“Het kantoorgebouw met vier bouwlagen heeft een opvallende architectuur, waarbij verschillende betonlooks zorgen voor een interessante uitstraling. De kantoren worden volledig op maat afgewerkt, waardoor ze onmiddellijk instapklaar zijn. Liquidfloors richt het gelijkvloers in als hoofdzetel, inclusief werkplekken en een showroom. Een gouden cirkel vormt de toegangspoort voor medewerkers en bezoekers van ons bedrijf”, legt Miguel Garcia-Miranda van Liquidfloors uit.

Duurzaam en biodivers

Een simulatie van hoe het gebouw er zal uitzien.
Een simulatie van hoe het gebouw er zal uitzien. © GF

Hexagon volgt bij de realisatie van Park Apart de lijn van duurzaamheid en biodiversiteit. “De oriëntatie van het gebouw, de optimalisatie van glasoppervlakken en isolatie dragen bij aan energiezuinigheid. Gemeenschappelijke ruimtes en kantoren zijn voorzien van de nieuwste technieken om een CO2-neutraal gebouw te realiseren”, verduidelijkt Jennis Desmet van Hexagon.

Verder is de noordgevel volledig opengehouden voor optimaal natuurlijk zonlicht, terwijl de andere zijden bewust gesloten zijn om het gebruik van actieve klimaatbeheersingsmaatregelen te verminderen.

Met reeds 50% van de kantoren verkocht, wacht Park Apart nog op enkele enthousiaste ondernemers die op zoek zijn naar een kantoor van 142 m² tot 292 m². Men hoopt tegen het jaareinde de nieuwe gebouwen te kunnen in gebruik nemen.

Voor meer info: www.parkapart.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier