Een kleurrijke venstertekening voor verpakkingsvrije winkel ‘Zonder Meer’ in de Rijselsestraat

Johan Moreels en Davidduits bij Zonder Meer © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Kunstenaar David Deduytschaver (34), bekend onder zijn alias ‘Davidduits’, legt de laatste hand aan zijn nieuwe venstertekening voor de biologische en verpakkingsvrije winkel ‘Zonder Meer’ in de Rijselsestraat te Kortrijk. De eigenaar, Johan Moreels, wilde een opvallende eyecatcher voor zijn winkel. “Intussen de straat opfleuren is mooi meegenomen.”

David wil meer kleur brengen in Kortrijk. “Streetart laat een stad leven. Het brengt sfeer en gezelligheid met zich mee. Johan gaf me volledige artistieke vrijheid, zolang het maar paste bij de winkel. Het resultaat is een natuurtafereel, wat vaak voorkomt in mijn werk.”

Zo bracht David al een kunstige muurschildering aan op betonnen panelen in de ecotunnel onder de E403 in Marke waarop de verschillende dieren van het Preshoekbos worden afgebeeld. Een soortgelijk tafereel kan je bewonderen in de trappenhal van shoppingcenter K, verspreid over drie verdiepingen tot de Sionstraat. “Blauw en groen is een kleurenpalet dat ik in 85 procent van mijn werken gebruik. Dit jaar start ik ook nog een muurschildering aan het JOC.” Volg Davidduits op sociale media voor verdere updates.

“Getalenteerde artiesten krijgen niet altijd de ruimte om zich te uiten in het stadsbeeld” – Johan

Johan is zelf fan van streetart en vond het tijd om zijn winkel te voorzien van een kleurrijke upgrade. “Hoewel Kortrijk getalenteerde artiesten heeft, krijgen ze niet altijd de ruimte om zich te uiten in het stadsbeeld, behalve in bruggen en tunnels. Gewone wijken en straten kunnen ook profiteren van kunstwerken zoals deze. Het brengt mensen samen, zelfs niet-klanten komen langs om een kijkje te nemen. Dat is machtig”, vertelt Johan. “Ik ken David al van zijn eerdere werken en vroeg hem een ontwerp te maken dat positief, groen en natuurlijk is, in lijn met de filosofie van ‘Zonder Meer’.”

Zonder Meer is open van 9.30 tot 18 uur, op zaterdag tot 16 uur. De biologische en verpakkingsvrije winkel is gesloten op maandag en zondag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier