Dierenvriend Doreen start Snouwy’s Place op

Doreen heeft een hart voor dieren. Rechts: Snouwy, naar wie ze haar zaak vernoemde. (gf)
Redactie KW

Vanaf maart zal Doreen Peursum (34) actief zijn met Snouwy’s Place in het trimsalon van haar vriendin Stephanie Deprez in Vlamertinge. Naast het trimmen focust ze zich op huisdierenoppas en uitlaatservice in de regio.

“Ik ben al mijn hele leven bezig met beestjes, als klein meisje wilde ik dierenarts worden”, zegt Doreen Peursum, die in Bovekerke woont. “Die droom kon ik echter niet realiseren en dus koos ik voor een carrière in de zorg. Ik had wel al die jaren het idee om iets met beestjes te doen. Intussen werk ik vier vijfde als poetshulp en wil ik een nieuwe stap zetten in de zorg voor de dieren. Ik volgde een cursus hondentrimmen en zal vanaf maart aan de slag gaan in het trimsalon Miauwkes en Woefkes van Stephanie Deprez. Zij is net als ik een crazy catlady. Ik trim enkel honden en zij trimt honden en katten.”

Doreen doopte haar zaak Snouwy’s Place. “Ik ben in mijn vrije tijd opvangmama bij de opvangkatjes van Poezelou. Snouwy is een kat die ze zouden laten inslapen. Ze vonden Snouwy te wild en te agressief, maar uiteindelijk kon ik het beestje redden en is het mijn zielsmaatje geworden. Helaas is Snouwy al een tijdje vermist. Voorts heb ik thuis nog twee honden, vier andere katten en een opvangkatje.”

Oppas

Doreen heeft ook al langer een hart voor dieren met een beperking. “Ik heb een voorliefde voor grote honden en wil me op termijn voort specialiseren in gehandicapte honden en dieren die nergens welkom zijn”, klinkt het. Ze start met haar ervaring en hart voor dieren ook een huisdierenoppas en uitlaatservice op. “Als er mensen met vakantie zijn, dan kan ik gaan wandelen met hun hond of hun beestjes verzorgen. We doen altijd eerst een kennismakingsgesprek en bekijken daarin wat de verwachtingen zijn. Bij een akkoord volgen een offerte en factuur. Voor de vakantie kom ik nog even langs voor de sleutel en een laatste woordje uitleg. Ik zorg ook dat alles weer netjes is als de mensen thuiskomen. Ik vermoed dat het tijdens de komende vakanties wel drukker zal worden.” (API)

Miauwkes en Woefkes en Snouwy’s Place vind je aan de Poperingseweg 251 in Vlamertinge. Info: huisdierdiensten.snouwys@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier