Deceuninck stopt activiteiten in Duitse Bogen en Hunderdorf: 230 werknemers getroffen

Deceuninck heeft z'n hoofdvestiging in Hooglede. © Deceuninck

Deceuninck, producent van pvc- en composietprofielen voor ramen en deuren, uit Hooglede sluit al zijn productieactiviteiten in het Duitse Bogen en alle logistieke activiteiten in het Duitse Hunderdorf. Het herstructureringsplan zal betrekking hebben op meer dan 230 werknemers, zo meldt het bedrijf dinsdagochtend voorbeurs.

Optimalisatie

Deceuninck wil zijn Europese productie- en logistieke netwerk optimaliseren. De productie van de fabriek in Bogen wordt overgebracht naar andere productievestigingen binnen de groep. De structuur wordt herzien om overcapaciteit aan te pakken en de competitiviteit op de lange termijn te waarborgen, klinkt het.

Volgens Deceuninck zullen klanten die bediend worden vanuit de locaties Bogen en Hunderdorf geen invloed ondervinden. De verkoop-, marketing-, product- en technische functies die in Duitsland gevestigd zijn blijven behouden.

Een sociaal plan en gerelateerde ondersteunende maatregelen voor de getroffen sites zullen met de werknemersvertegenwoordigers onderhandeld worden.

Deceuninck heeft zijn hoofdzetel in Hooglede-Gits en telt zeventien fabrieken en zestien verkoopkantoren en distributiecentra.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier