Debbie Leman start eigen hondentrimsalon Diamond Pets in Ingelmunster: “In de toekomst zal ik mij niet enkel op honden focussen”

Debbie Leman met haar hondje in haar eigen trimsalon Diamond Pets. (foto FODI)
Redactie KW

Sinds 1 oktober kan je in de Bruggestraat 207 terecht bij Debbie Leman in haar eigen hondentrimsalon Diamond Pets. Debbie droomde al lang van een eigen zaak.

Debbie Leman (32) is getrouwd met Jens Baelen. Ze hebben vier zonen: Kyani (13), de tweeling Lyano en Mylano (11) en Neymar (9). Sinds 2006 wonen ze in Ingelmunster. Eerst in de Kortrijkstraat en nu al vier jaar in de Bruggestraat.

“Al van jongs af ben ik enorm gek op dieren. Heb ik dieren in huis of rondom mij, dan ben ik gelukkig. Hier in de Bruggestraat hebben we kippen, cavia’s, axolotl’s (soort salamander, red.) en een hondje, maar er mogen er gerust nog bij komen”, glimlacht Debbie, die twee jaar geleden begon met een opleiding voor het trimmen van honden.

Steeds bijscholen

“Ik had al lang die droom, maar door de kinderen die klein waren en ook het nachtwerk dat ik toen deed, was het onmogelijk om nog eens een opleiding erbij te volgen. Nu de kinderen groter zijn, kon ik eindelijk mijn hart volgen: hondentrimster worden. Het was soms pittig, maar ik slaagde erin om die opleiding succesvol af te ronden. Ik deed de nodige kennis op om met mijn eigen trimsalon te beginnen. Ik probeer mij het hele jaar door bij te scholen in allerlei rassen.”

Katten en konijnen

De naam van haar trimsalon is Diamond Pets. “Ik zocht iets dat chique klonk bij de mensen. Ik zocht vooral naar een naam waarin pets voorkwam en niet dogs, omdat ik mij in de toekomst niet enkel op honden zal focussen. Volgend jaar volg ik nog opleidingen voor katten en konijnen.”

“Momenteel kan het cliënteel bij mij terecht voor een basisverzorging en het in model knippen van alle hondenrassen, zowel grote als kleine. Ik bespreek altijd samen met de baasjes wat de wensen zijn voor hun viervoeter”, zegt Debbie.

Het trimsalon Diamond Pets is open van maandag tot vrijdag telkens van 8.30 tot 20 uur, op zaterdag van 16.30 tot 20.30 uur. Op zon- en feestdagen is het trimsalon gesloten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.