Danny Van Assche (Unizo) bezoekt Izegemse bedrijven tijdens Weekend van de klant

Danny Van Assche (tweede van links) was bijzonder tevreden over zijn dag. © Melissa Vanwijnsberghe
Redactie KW

Het Weekend van de Klant is volop aan de gang. Gisteren bracht Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo, een bezoek aan de Izegemse binnenstad. Hij bezocht er kledingwinkel Cozette, Concepstore Allossa en Chocolaterie Parfait samen met een delegatie van Unizo Izegem. De klanten van Izegemse zaken maken dit weekend met Puur Izegem kans op shoptegoed.

Het Weekend van de Klant is een traditie bij heel wat handelaars en een initiatief van Unizo. Jaarlijks verwennen de handelaars hun klanten tijdens het weekend en bieden ze een leuke korting aan of geven ze de klanten een fijne attentie.

Danny Van Assche, CEO van Unizo, vertoefde zaterdag de hele dag in West-Vlaanderen. “Wij zijn deze morgen gestart in Roeselare, de stad die dit jaar Gaststad is voor het Weekend van de Klant. Van daar trokken we naar Poperinge, vervolgens naar Torhout en nu houden we ook even halt in Izegem. Straks trekken we dan opnieuw naar Roeselare voor het slotevent.” vertelt Danny. “Ik ben heel blij met wat ik vandaag te zien kreeg. De handelaars zijn sterker uit deze lastige coronaperiode gekomen en dat merk ik hier in Izegem ook zeker.”

In Izegem konden klanten dit weekend deelnemen aan Puur Izegem, een actie van Unizo. “Bij de deelnemende handelaars kunnen klanten een stempeltje verzamelen. Dat is al voor het vijfde jaar op rij het geval. Wie drie stempels heeft, kan zijn kaart invullen en indienen. Zo maken 14 klanten kans op shoptegoed bij een lokale handelaar. Ruim 60 handelaars nemen deel aan Puur Izegem, we kunnen dus zeker van een succes spreken!” aldus Silke Driegelinck, bestuurslid bij Unizo en zaakvoerder bij Commsi.

Ik koop lokaal

Natalie Mulier startte in augustus van dit jaar haar eigen kledingzaak Cozette in de Melkmarkstraat. “Ik ben heel blij dat meneer Van Assche de tijd neemt om mijn zaak hier even te bezoeken. Het is een grote sprong geweest dit jaar, maar ik ben ongelofelijk blij en fier dat ik de stap naar een eigen zaak durfde te zetten. Ik bouwde de afgelopen maanden al een mooie klantenbestand op.”

De mensen hebben sinds de coronaperiode de weg naar de lokale handelaars teruggevonden en daar zijn ze in Izegem niet rouwig om. Rani Vanhuyse van Tearoom Isis op de Grote Markt kocht haar zaak net voor de crisis losbarstte. “Ik ben niet bij de pakken blijven zitten en heb volop ingezet op afhaal. Ik leverde heel wat ontbijten, tapasplanken en dessertboxen bij mijn klanten en daar ben ik heel blij om. Het is echt mijn redding geweest.” geeft Rani toe. “Intussen ben ik ambassadeur van Ik Koop Lokaal in Izegem. Ik werk nu op een totaal andere manier dan vorig jaar, maar daar geniet ik ook van. Het is super om te zien dat mijn zaak gezellig vol zit dit weekend. Het is mijn eerste échte herfstdag sinds ik opende en dat smaakt echt naar meer.”

Danny Van Assche was bijzonder tevreden over zijn dag. “Ik heb vandaag heel wat gedreven handelaars ontmoet en dat is natuurlijk wat ik het liefste zie. Daarnaast heb ik heel wat vrouwelijke handelaars gezien en ook dat stemt mij bijzonder vrolijk!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier