Creaties vol zoete lekkernijen via Bonbon by Fleur in Dentergem: “Zelf ook een zoetekauw”

Fleur De Vriendt met enkele van haar creaties. (Foto TVW)
Tom Van Houtte

Nog op zoek naar een cadeau-ideetje voor de komst van Sint of de familiefeestjes met kerst en eindejaar? Fleur De Vriendt (26) uit Dentergem heeft met haar snoeptaarten of chocoladegeschenken een gesmaakte oplossing in petto. “Ik werk volledig volgens wens van de klant.”

Fleur runt haar zaak, toepasselijk Bonbon by Fleur genaamd, in bijberoep. Ze werkt namelijk fulltime bij De Smaak van Kaas in de Kortrijkstraat in Tielt.

“Ik eet vanzelfsprekend heel graag kaas, maar Ann-Louise Vanhoutte en Charles Busschaert weten dat ik ook een zoetekauw ben, dus schonken ze me eens een snoeptaart voor mijn verjaardag. Ik vond dat zo tof dat ik die lekkere creaties ook begon te maken voor mezelf. Maar als het er wekelijks eentje wordt, krijg je dat natuurlijk niet allemaal verorberd”, lacht Fleur.

Enthousiaste reacties

“Door de vele enthousiaste reacties op mijn fotoposts op Facebook en Instagram besloot ik om in bijberoep de stap naar Bonbon by Fleur te zetten, mijn job in de kaaswinkel bood en biedt me immers een stevig vangnet.”

Zo komt het dat Fleur De Vriendt, die afkomstig is van Ruiselede en goed anderhalf jaar geleden met haar vriend Jarick Depoorter in de Markegemsesteenweg in Dentergem kwam wonen, op maandag, woendag- en donderdagnamiddag en in het weekend geen kaas, maar wel snoep verwerkt. In snoeptaarten en allerhande snoepcadeaus, momenteel in aangepaste kerstverpakkingen, en gevuld met kleurrijke kerstbomen, sterren en zelfs rendieren. “Voor eindejaar komen daar nu ook chocoladegeschenken bij met zowel pralines als holle figuren. Ik werk namelijk volledig volgens wens van de klant.”

Ook met bier/champagne

We krijgen ook bokalen en jutezakjes te zien, volledig opgevuld met Sint-snoepgoed om alle kinderen te belonen die het voorbije jaar braaf zijn geweest. “Voor alle snoepgoed werk ik met een vaste leverancier, de grootste van België in zijn soort, waardoor alles wat ik aanbied van de beste kwaliteit en vers is”, klinkt het nog.

“De meeste aanvragen ontvang ik voor communies of verjaardagen van kinderen, maar ook volwassenen zijn vast te plezieren met een snoepcadeau, inclusief een biertje of flesje champagne. Ik werk graag volgens thema: dinoliefhebbers, supporters van Anderlecht, Club Brugge of een andere club, emoticons, knalroze snoeptaarten: je zegt het maar.”

Bestellingen noteert Fleur uiterlijk drie dagen vooraf, maar voor de kerst- en eindejaarsdagen vraagt ze om ten laatste twee weken op voorhand te bestellen om alle creaties tijdig klaar te krijgen. Voor een snoeptaart moet je uitgaan van een budget van minstens 25 euro, een lettertaart – een met snoep opgevulde letter – is al verkrijgbaar vanaf 20 euro.

(TVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier