Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot dan totale uitverkoop met mooie kortingen

Cathy en Elise op het eerste verdiep waar de grootste kortingen te vinden zijn tijdens de uitverkoop © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Opnieuw een zaak die de Doorniksestraat verlaat. Na onder meer Cherubin, Standaard Boekhandel en Courcelles gaat ook damesboetiek Clovis op zoek naar een nieuwe locatie. “Gezien de pittige huurprijzen, hoge onroerende voorheffing, nakende werken naast de deur en steeds minder passage hebben we besloten te verhuizen”, zegt Hans Carrein (58).

Clovis bestaat bijna 30 jaar. Na de Rijselsestraat en Onze-Lieve-Vrouwestraat zit de damesboetiek voor “de dynamische, modieuze, stijlvolle vrouw” sinds oktober 2018 in de Doorniksestraat 19. “Naast de deur worden de twee panden afgebroken. Met alle respect voor de mensen die hier moeten werken, maar ik heb geen zin om opnieuw ingesloten te zitten. Dat hebben we drie jaar meegemaakt in de Rijselsestraat en daarom zijn we ook verhuisd naar hier”, zegt Cathy Lemay (56), die samen met haar dochter Elise Carrein (27) Clovis uitbaat.

“Retail is nooit evident, maar dit is jammer. De centrale straat richting het centrum en de Grote Markt is een niemandsland aan het worden” – Hans Carrein

Naast de werken, haalt Hans Carrein ook de door leegstand geteisterde Doorniksestraat aan. “De ene zaak achter de andere verdwijnt. Retail is nooit evident, maar dit is jammer. De centrale straat richting het centrum en de Grote Markt is een niemandsland aan het worden. Verhuurders moeten beseffen dat iedereen er baat bij heeft als ze hun huurprijzen wat aanpassen”, vertelt Hans. “Sinds het vertrek van C&A in 2019 voelen we dat er daardoor minder passage is, maar van die leegstaande 2.000 m² oppervlakte kan je toch iets aantrekkelijk maken? Ik denk bijvoorbeeld aan een foodmarkt. 20 verschillende ambachten met een gevarieerd aanbod kunnen een trekpleister zijn voor de stad en is haalbaar gezien ze de kosten onderling kunnen delen.”

Waar Clovis naartoe verhuist, zit nog in de pipeline, maar sowieso verlaten ze de Doorniksestraat tegen 1 november. “We starten vrijdag 17 mei al met de totale uitverkoop met kortingen tot aan -70%. Onze klanten begrijpen de beslissing en zijn benieuwd naar de volgende locatie, sowieso opnieuw in het centrum. ‘Gelijk waar je kruipt, we gaan u vinden’ zei iemand. Dat was mooi om te horen”, zegt Cathy. “We hopen dat mensen terug meer lokaal shoppen, ook jongere generaties, want anders zullen fysieke winkels blijven verdwijnen terwijl je die persoonlijk aanpak niet mag onderschatten. Shoppen is een beleving. Mensen komen hier soms echt hun hart luchten. Daarnaast kunnen we ook meer op maat van de klant werken. Dat vind je niet online”, besluit Elise.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier