Byblos Pub noodgedwongen gesloten voor realisatie project M: “Het is zeer snel moeten gaan”

Caroline en Lauren zullen hun klanten missen. © SR
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Byblos Pub aan de Carrefour in Sint-Kruis heeft de deuren moeten sluiten. De eigenaar van het pand, Wereldhave, zegde het contract op voor verbouwingswerken. “Ik had een bijzonder vast publiek. Heel wat van mijn klanten kwamen dagelijks langs voor een babbel of om vrienden te ontmoeten”, zucht uitbater Lauren Vandamme.

De voorbije maanden zijn al heel wat huurpanden op de site van Carrefour langs de Maalsesteenweg in Sint-Kruis verhuisd naar een andere locatie. Eerst is de telefoonwinkel gestopt met zijn activiteiten en kwam het pand leeg te staan. Pearl Vision vind je nu aan de overkant samen met Hema en het TUI-reiskantoor zou zich voorlopig vestigen in een container op de parking van de supermarkt. Alles heeft te maken met het project M dat Wereldhave wil realiseren op deze site.

“Meteen stonden heel wat van mijn vaste klanten in de kou” – Lauren Vandamme

De uitbater van de Byblos Pub, Lauren Vandamme, had nog voor enkele jaren een huurovereenkomst op de site maar hij kreeg nu een plotse opzeg omdat een sanering nodig is van de vroegere wasserette naast zijn pand in het kader van een sloop en een heropbouw later. Alles moest leeg zijn tegen eind februari. Meteen stonden heel wat van mijn vaste klanten in de kou en trekken ze nu naar de Lunch Garden wat verderop. Daar drinken ze ’s morgens hun koffie maar hun lekker biertje moeten ze nu toch missen. Ik had een bijzonder vast publiek. Heel wat van mijn klanten kwamen dagelijks langs voor een babbel of om vrienden te ontmoeten. Het is spijtig genoeg allemaal zeer snel moeten gaan. Intussen wordt er heel wat verteld over de zaak dat niet juist is. Ik kreeg al vragen of ik financiële problemen heb of er een faillissement is. Al snel gaan heel wat verhalen rond en op sociale media hebben al heel wat van de vaste klanten gereageerd. Ik heb al meer uitleg gevraagd aan Wereldhave, de eigenaar van de site nadat Carrefour die enkele jaren opnieuw verkocht heeft. Ook het personeel van Carrefour en Lunch Garden zit met vragen wat er met de site zal gebeuren”, vertelt Lauren Vandamme.

Wereldhave lanceert op zijn website het Project M voor de site langs de Maalsesteenweg met 13 huurders en parking voor 600 wagens. Ze zijn gespecialiseerd in winkelcentra.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier