Brugs orthopedisch bedrijf heeft Belgische primeur met 3D-printer voor steunzolen

Medebestuurder en productiemanager Kristof De Prêtre en CEO Tom Boerjan bij de Podoprinter. © gf
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Het bekende Brugse orthopedische bedrijf House of Feet (by De Prêtre) is de eerste in België die een 3D-printer voor steunzolen in gebruik neemt. “Het grote voordeel is dat er op die manier geen sprake is van afval terwijl op de klassieke manier wel zestig procent van het freesblok wordt weg gefreesd”, zegt CEO Tom Boerjan.

Bij House of Feet by De Prêtre, een Brugs familiaal bedrijf waar intussen al de zesde generatie actief is, zijn ze bijzonder trots op de ingebruikname van de zogenaamde Podoprinter. Niet onterecht want ze hebben er een Belgische primeur mee beet. De Podoprinter is een compacte en milieuvriendelijke 3D-printer waarmee steunzolen voor zowel sportieve als klassieke schoenen geprint kunnen worden.

De schoentechnologen en podologen van House Of Feet maken eerst een nauwkeurige 3D-scan van de voeten van de patiënt. Op basis daarvan wordt digitaal een steunzool ontworpen. “Daarna volgt het 3D-printen in de zogenaamde Podoprinter. Verschillende zolen kunnen in een wachtrij worden geplaatst zodat de printer ook ’s nachts gewoon blijft verder werken”, zegt medebestuurder en productiemananger Kristof De Prêtre.

Geen afval of stof

“Deze printer biedt een aantal grote voordelen”, vult CEO Tom Boerjan aan. “Bij 3D-printen komt er geen afval voor terwijl bij de klassieke freesmethode 60% van het freesblok wordt weggefreesd. Bovendien komt er geen stof vrij. Het systeem vergt ook minder manueel werk en er komt meer tijd vrij voor onze klanten. En we kunnen kortere levertijden garanderen. Dit kadert in de verdere innovatie van ons bedrijf.”

Naast de hoofdvestiging in industrieterrein Blauwe Toren in Brugge heeft House of Feet ook nog winkels in de Brugse binnenstad, Oostende, Ieper, Deurne, Aalst en Lokeren.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier