Barbier en herenkapper Haartiest uit Kortrijk steekt in nieuw kleedje

Beatrice Wietendaele en Thomas Hondequin met designer Quentin Vaulot (foto JVGK)©JVGK
Beatrice Wietendaele en Thomas Hondequin met designer Quentin Vaulot (foto JVGK)©JVGK
Redactie KW

Dankzij de steun van Design in Shops, een project van de stad Kortrijk, kon Thomas Hondequin van Barbier en herenkapper Haartiest, zijn zaak laten vernieuwen door een internationaal bekende designer. De vriendin van Thomas gaf de grote insteek.

Thomas Hondequin (43) baat sinds begin 2017 zijn zaak uit aan de Jan Persijnstraat. Na drie jaar wilde Thomas renoveren. Hij schreef zich in bij Design in Shops, een initiatief van Designregio Kortrijk en de stad Kortrijk. Dat houdt in dat wie zijn zaak wil vernieuwen tot 5.000 euro subsidie kan krijgen op voorwaarde dat er scheep gegaan wordt met een internationaal bekende designer.

Thomas kreeg de hulp van Quentin Vaulot, een gerenommeerde omgevings- en interieurarchitect uit Rijsel. “De vroegere inrichting, met onder meer oranje kleur, mocht iets artistieker zijn, met behoud van de natuurlijke elementen die Thomas boeien, zoals opgezette dieren”, zegt Quentin. “Ik koos voor marmer en natuursteen, een mosgroene accentmuur en ruw eenvoudig houtmateriaal in naturelle kleur voor de tafel, een wand en de accessoireskasten van de kappersstoelen. Daarbij ontwierp ik ook twee muurlampen en een originele luchter.”

Voor het ontwerp kreeg Quentin een grote insteek van Beatrice Wietendaele, de vriendin van Thomas en interieurstyliste. “Het zat allemaal al in mijn hoofd. Ik heb veel boeken, interieurmagazines en brochures doorploegd op zoek naar inspiratie. Aan de hand van een ‘moodbord’ kwam ik op ideeën, rekening houdend dat we het ook ecologisch, groen en naturel wilden houden. Het liefst wilden we het interieur helemaal ‘naar voor’ halen. Het moest sfeervol en warm zijn, huiselijk met enkele bankjes en groene plantjes en eventueel een houtkachel”, vertelt Beatrice.

Tevreden

“Mijn moodboard was de insteek voor Quentin. Met de goede combinatie van al die elementen viel alles volledig op zijn plaats.” Ook Thomas is tevreden. “De werken hebben enkele maanden geduurd. We zijn blij met de steun van Interreg en Designregio Kortrijk. Zonder hen was dit niet mogelijk. Het is bijzonder mooi geworden. We hopen dat we nu zeer snel mogen heropenen.”

(PV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.