Atelier Rosa zet pop-up op in amper drie dagen om wegenwerken in Menen te vermijden

Lies Ledure en Thomas Seynhaeve met hun dochter in de pop-up in de Bruggestraat. (foto JD)
Redactie KW

Thomas Seynhaeve en Lies Ledure van Atelier Rosa in Menen schrokken behoorlijk, toen ze vorige week te horen kregen dat hun straat deze week zou opengebroken worden. Drie weken voor Pasen, traditioneel de drukste periode van het jaar. Het koppel zette in amper drie dagen tijd een pop-upwinkel op in de Bruggestraat.

De drukste periode van het jaar? Dat moet Pasen zijn, bij Atelier Rosa in Menen. “Dat uitdrukken in cijfers? Moeilijk te zeggen, maar het gaat zeker om honderden kilo’s chocolade”, weet Thomas Seynhaeve, die de chocolaterie samen met Lies Ledure runt.

Het koppel maakte zich dan ook op om heel wat klanten te ontvangen in hun winkel in de J. & M. Sabbestraat. Sowieso geen evidentie, want de straat ligt gedeeltelijk open. “Je merkt toch dat de omzet niet is wat hij zou moeten zijn, maar we zetten onze hoop op Pasen”, zegt Thomas.

Pas in een volgende fase, begin april, starten de rioleringswerken ook in het stuk straat waar hun winkel ligt. Ze waren daarop voorbereid en hadden al zicht op een pop-uplocatie in de Bruggestraat 97, naast de tandartspraktijk van Lies’ vader.

Foutje rechtzetten

Vorige week donderdag hoorden ze echter dat de straat deze week zou opengebroken worden. Vrijdag kregen ze de bevestiging per brief. “Er dreigden enkele kabels onder de rijweg terecht te komen, wat niet de bedoeling is. Daarom wilden we dat foutje rechtzetten. Donderdag kregen we de vergunning, eind deze week moeten we klaar zijn”, aldus David Callens, de woordvoerder van Fluvius.

Een ramp voor Atelier Rosa, want zo konden de klanten al zeker niet tot bij hun winkel komen. Sneller dan voorzien brachten Thomas en Lies hun pop-upstekje in gereedheid. “Je kan gewoonweg niet onbereikbaar zijn voor Pasen”, vertellen ze. “In drie dagen tijd hebben we hier een winkel klaargemaakt. De tandartsstoel stond hier zelfs nog.”

Nu zijn ze bereikbaar tot het einde van de werken. “We plannen nu dat het tot mei volgend jaar zal duren. Daarna zien we wel. Het is een goeie test in een goeie buurt, waar ook een slager en een viswinkel zitten. Maar het is aanpassen, want ons atelier blijft in de J. & M. Sabbestraat.” (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier