Albert Heijn kondigt nu ook officieel komst van drie nieuwe winkels aan in West-Vlaanderen

Met die aankomende openingen kleurt Albert Heijn onze provincie opnieuw een stuk blauwer. © Albert Heijn
Redactie KW

Er staan drie nieuwe winkels in West-Vlaanderen op de planning van Albert Heijn: namelijk Ruiselede, Jabbeke en Sint-Michiels in Brugge. Met die aankomende openingen kleurt Albert Heijn de provincie opnieuw een stuk blauwer.

De drie nieuwe supermarkten zijn projecten van de groep Peeters-Govers in samenwerking met Blauw Bloed. Voor Peeters-Govers zijn het hun drie eerste winkels in West-Vlaanderen. Van de 79 winkels van Albert Heijn zijn er op dit moment elf gevestigd in West-Vlaanderen. Albert Heijn is in West-Vlaanderen ook actief met het leveren van boodschappen aan huis, zowel bij particulieren als bij zakelijke klanten.

Vruchtbare grond

“West-Vlaanderen is voor ons vruchtbare grond”, aldus Raf Van den Heuvel, general manager van Albert Heijn Belgie. “We hebben er al elf winkels die het goed doen en ook onze thuisleverdienst wordt er warm onthaald. Er is nog veel marge voor groei in deze beloftevolle regio. Daarom mikken we de komende jaren op een paar extra winkels in West-Vlaanderen. Drie nieuwe winkels zijn ondertussen vergund en we hopen er in de toekomst nog een paar andere aan toe te voegen.”

Nieuwe jobs

“Bij Peeters-Govers staan sinds 1947 de waarden vers, bewust, lokaal en persoonlijk altijd centraal”, gaat Jan Peeters van Peeters-Govers verder. “Met vijftien Albert Heijn-winkels in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant, betreden we vol trots een nieuwe provincie. Onze drie West-Vlaamse vestigingen worden duurzame winkels vol vers, een verrassend assortiment, persoonlijke service en hele straffe prijzen. Om er ook echte toppers van te maken, gaan we binnenkort op zoek naar lokaal talent. We zoeken op elke locatie een veertigtal mensen die in de warme sfeer van ons familiebedrijf hun schouders mee willen zetten onder de dynamische buurtwinkels die we willen openen. Hierbij dan ook een oproep aan iedereen in de buurt van Ruiselede, Jabbeke of Brugge: we gaan graag in gesprek met iedereen die warmloopt voor ons verhaal.”

Bouwwerken

De werken in Ruiselede en Jabbeke gingen ondertussen van start. Als alles meezit, is de nieuwe Albert Heijn in Ruiselede klaar in december van dit jaar.

In Brugge wordt op woensdagavond, in aanwezigheid van burgemeester De fauw, het startschot van de werkzaamheden gegeven. De bouwwerken in Ruiselede en Jabbeke worden in goede banen geleid door aannemer Vulsteke. De ontwikkelaars achter de sites zijn The City Is Smart (Ruiselede), NVNIC (Jabbeke) en Global Estate Group (Brugge).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier