Albert Diril staat met eigen padelracket op Premier Padel: “Vergelijk het met het WK of EK voetbal”

Albert Diril ontwerpt met Raku zijn eigen padelrackets, ballen en rugzakken. © Stefaan Beel
Redactie KW

Albert Diril (30) is een jonge ondernemer uit Roeselare en focust zich vooral op zijn merk Raku waarmee hij zich positioneert in de padelmarkt. Met Raku ontwerpt hij zijn eigen padelrackets, ballen en rugzakken.

Albert stond met zijn padelmerk op de Premier Padel in Brussel. “Ik stond als enig Belgisch merk met een standje op de Premier Padel. Dit is een van de grootste padeltornooien wereldwijd dat in België plaatsvond van 23 april tot en met zondag 28 april in Tour & Taxi in Brussel waar alle beste spelers van de wereld komen spelen”, vertelt hij trots.

Voor Albert begon het allemaal tijdens de coronaperiode. “Ik werkte toen nog in de Pizzahut en wegens corona was alle horeca gesloten. Het heeft altijd al in me gezeten om te willen ondernemen en ik wou ook eens iets anders doen. Initieel had ik het plan om padelvelden te bouwen aangezien dat een booming business leek, maar er waren al veel mensen op die kar gesprongen en dus dacht ik dat het wellicht beter was om toch iets anders te proberen. Uiteindelijk besloot ik om een eigen padellijn te ontwerpen en te verkopen, én met succes zo blijkt.”

Albert Diril stond als enige Belgische merk met een standje op de Premier Padel voor padelrackets.

Naambekendheid

“Het is niet niets om als enige padelracketmerk hier aanwezig te zijn. Er is wel nog een Belgisch merk voor kleren aanwezig ook. Het is echt immens om hier te mogen staan. Het is het grootste tornooi in de padelwereld. De bekendste spelers komen hier spelen. Vergelijk het met het WK of EK voetbal en ik sta hier met mijn kleine merk tegenover al die superbekende merken”, gaat hij voort.

“Mijn doel was om wat naambekendheid te krijgen met Rakupadel door hier aanwezig te zijn. Een van de Spaanse managers kwam met drie spelers uit de top 50 mijn product bekijken en voorstellen aan zijn spelers. Het lijkt haast onmogelijk voor mij, maar hij zag de rackets en moet toch onder de indruk geweest zijn.” (RV)

Alle verkoop gebeurt online en daarvoor werkt Albert samen met bol.com, maar je kan ook terecht op zijn eigen website www.rakupadel.com.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier