Acht smaken van Kortrijks ijssalon Crèmeux te vinden in Delhaize St. Rochus

Judith en Rachel Ostyn bereiden de extra potten voor Delhaize St. Rochus © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Nieuwe uitbaters Jeroen Demeersseman (35) en Shalane Vandemaele (35) van Delhaize St. Rochus lanceren in hun winkel het label ‘100% Kortrijk’. Verschillende nieuwe, lokale leveranciers werden toegevoegd aan het assortiment, waaronder de potten ijs van Judith (30) en Rachel Ostyn (25), de zussen achter ijssalon Crèmeux. “We zijn heel dankbaar voor de opportuniteit.”

Voor producten die helemaal geworteld zijn in Groot-Kortrijk, introduceerde Delhaize St. Rochus een speciaal label ‘100% Kortrijk’. Onder meer de limonade van Puckolo uit Heule, de koffieproducten van Viva Sara, de dranken van Midi Apéritifs uit Bissegem en drie soorten chocoladegaletjes van Sweertvaegher zijn te vinden in de winkel. Ook het ijs van Crèmeux uit de Voorstraat kreeg een eigen diepvries voor acht smaken. “We leverden honderdtal potten om enkele maanden verder te kunnen, maar na drie dagen kregen we telefoon van Shalane met de boodschap dat de stock al goed geslonken was en we nog extra ijs mochten aanleveren. Vooral het vanille-ijs gaat snel. Jeroen zei dat hij enkel positieve dingen hoorde. De maand mei – zeker tussen Hemelvaart en Sinksen – was dus pittig, maar het is gelukt”, vertelt Judith.

“We leverden honderdtal potten om enkele maanden verder te kunnen, maar na drie dagen kregen we telefoon van Shalane met de boodschap dat de stock al goed geslonken was” – Judith

Het waren de nieuwe uitbaters zelf die Judith en Rachel contacteerden. “Ze willen specifiek met lokalen handelaars samenwerken. Toeval wil dat we sinds april onze gepersonaliseerde potjes op de markt hadden gebracht, tien smaken: vanille, chocolade, pistache, stracciatella, gezouten karamel, speculoos, passievrucht sorbet, framboos sorbet, chocolade sorbet en mokka. De laatste twee vind je niet in Delhaize St. Rochus, maar kan je wel hier aankopen.”

Crèmeux bestaat sinds april 2022 en vind je in de Voorstraat 45. “In het begin twijfelden we even over de locatie, veel mensen slaan terug hoogte van Café Saint Georges af. We zien dus weinig dagtoeristen, maar veel Kortrijkzanen komen specifiek naar ons ijssalon. Sinds de start van Crèmeux loopt het eigenlijk echt goed. Net omdat het wat uit het drukke centrum ligt, komen mensen speciaal naar hier voor de rust, een ijsje en om iets te eten of te drinken in de omliggende horecazaken. We vullen elkaar goed aan”, aldus Rachel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier