98 banen op de helling bij koerierbedrijf Brink’s

Reden van de herstructurering is de krimpende markt van geldtransporten.© BELGAIMAGE
Reden van de herstructurering is de krimpende markt van geldtransporten.© BELGAIMAGE

Geldkoerier Brink’s heeft vrijdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad een reorganisatie aangekondigd. 98 banen staan op de helling. Dat meldt VTM Nieuws vrijdagavond en wordt binnen vakbondskringen bevestigd aan Belga. De directie wil de vestigingen van Kortrijk en Antwerpen laten fusioneren tot een.

Er werken op dit moment 843 mensen bij Brink’s. De nieuwe vestiging zou in regio Gent komen, een exacte site is nog niet bekendgemaakt. De fusionering zou mogelijk gevolgen hebben voor 98 jobs.

Krimpende markt

Reden van de herstructurering is de krimpende markt van geldtransporten. Omdat er steeds minder met cash geld wordt betaald, is de omzet van Brink’s de laatste jaren sterk gedaald.

De coronacrisis heeft die trend nog versterkt. Mensen betaalden nog meer dan anders op elektronische wijze, en sectoren waarin cash traditioneel sterk staat, zoals de horeca of evenementenwereld, zijn lange tijd gesloten geweest.

Nog veel onduidelijkheid

Er heerst op dit moment nog veel onzekerheid bij de werknemers, klinkt het bij de vakbond. De wet-Renault is ondertussen opgestart, wat betekent dat de werknemers nu via ondernemingsraden geïnformeerd zullen worden over alle details van de herstructurering. De eerstvolgende vergadering is komende woensdag gepland.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.