Bart Claeys start als kleinschalige meubelmaker

Bart Claeys bij een zelfgemaakt kastje. (foto EDB)
Redactie KW

Bart Claeys (30) werd op 1 juli meubelmaker Bart. Op dat moment startte hij zijn zaak in bijberoep op. Bart en zijn echtgenote Angélique Prinzie komen uit Wervik maar wonen al 10 jaar in Bellegem. Onmiddellijk na zijn studies kon Bart aan de slag bij Catael. Hij programmeert er machines. “Mijn specialisatie ligt vooral in robots en windmolens. We doen ook de industriële sturing van machines. In het begin werkten we er met vier en nu zijn we met bijna 20 mensen.”

Buurtcomité

Bart is in Bellegem lid van het buurtcomité van het Bellepark en zetelt in het bestuur van de Bellegemse schuttersclub. Houtbewerking is al vele jaren Barts hobby. In september start hij bij Syntra een opleiding meubelmaker. “Ik wil dat echt kleinschalig houden, maar je kan niet altijd meubeltjes voor jezelf blijven maken. Je kan moeilijk dingen maken om te maken. Ik besteed dan liever mijn tijd nuttig door het ook te doen voor iemand anders.” Bart wil starten met kleine meubels en ingemaakte kasten of dressings. “Ik wil ook van bestaande dingen iets anders maken. Zelf heb ik ook al verschillende items die ik hergebruik. Het is de bedoeling om het kleinschalig te houden.” Het zelfstandig zijn zit bij Bart in de genen. Zijn vader en grootvader waren ook zelfstandig. “De bedoeling is om met tijd een atelier te huren, nu doe ik alles nog thuis.” (EDB)

Bart kan je mailen op meubelmakerbart@gmail.com of na de kantooruren bellen op 0477 54 88 57. Hij is te vinden in de Kloosterdreef 6 in Bellegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier