Decapmaker & Partners slaat de handen in elkaar met Poperings Verzekeringsburo: “Lokale verankering en persoonlijk contact”

Carlo Verhaeghe, Xavier Vandromme en Rik Decapmaker. © LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Het kantoor Decapmakers & Partners verhuisde recent naar de Oostlaan 12 in Poperinge. Slechts enkele panden verwijderd van het vroegere gebouw. Ook werd een samenwerking met Poperings Verzekeringsburo opgestart. “We delen hetzelfde DNA. Persoonlijk contact staat voorop en we zetten in op lokale verankering. Voor onze klanten blijft alles hetzelfde”, klinkt het bij Rik Decapmaker en Carlo Verhaeghe van Decapmakers & Partners en Xavier Vandromme van Poperings Verzekeringsburo.

Veertig jaar geleden, in 1984, zette Rik Decapmaker zijn eerste stappen in de bankwereld. “Als 22-jarige begon ik als bediende bij Landbouwkrediet in Poperinge. Dat was toen bij Willem Hardeman. Willem zou zich toespitsen op het verzekeringsluik en ik kreeg de kans om de portefeuille Landbouwkrediet over te nemen. Samen met mijn echtgenote bouwde ik in 1990 een woning met aanpalend kantoor in de Reningelstseweg.” Sinds 1988 leidt Xavier Vandromme het zelfstandige kantoor Poperings Verzekeringsburo in de Casselstraat.

Sinds 2015 staat Rik samen met vennoot Carlo Verhaeghe aan het hoofd van het kantoor Decapmaker & Partners langs de Oostlaan in Poperinge. “De bank, beleggingen, kredieten en verzekeringen allemaal zelf leiden, zou op langere termijn niet haalbaar zijn. Carlo’s vader was klant bij ons en zo kwam ik in contact met Carlo. Hij werd medevennoot en zou de verzekeringen leiden. Ik richtte mijn focus weer op de bank.” Door de jaren heen werden ook enkele Crelan kantoren overgenomen waardoor het kantoor sterk kon groeien.

Gebundelde krachten

Begin maart werd de samenwerking tussen Decapmaker & Partners en Poperings Verzekeringsburo realiteit. “In de bank-en verzekeringswereld is vooruitgang essentieel en ons kantoor omarmt die gedachte volledig. De gebundelde krachten verhogen onze continuïteit en professionaliteit. Voor de klanten verandert niets, behalve ons adres. De medewerkers blijven aan de slag, dus het vertrouwde gezicht en de bekende stem aan de telefoon blijven. We delen hetzelfde DNA, dus de samenwerking voelde onmiddellijk goed”, vertelt Xavier Vandromme van Poperings Verzekeringsburo. In het nieuwe kantoor van Decapmaker & Partners en Poperings Verzekeringsburo kunnen mensen terecht voor bankzaken, kredieten, verzekeringen en beleggingen. Je vindt er ook een eigen cash & more bankautomaat.

Persoonlijk contact

“Voor alle klanten blijft de dienstverlening hetzelfde. We dragen lokale verankering hoog in het vaandel waardoor we voor deze samenwerking gekozen hebben. We kijken naar de toekomst en zullen dat groter, sterker én goed doen. We bieden standvastigheid aan. Onze bank-en verzekeringsportefeuille is weer in evenwicht door deze samenwerking. Voor onze verzekeringstak zijn we 24u/24u en zeven dagen op zeven bereikbaar voor onze klanten en dat gebeurt met medewerkers uit ons eigen kantoor”, vult Carlo Verhaeghe aan. “Persoonlijk contact vinden we zeer belangrijk. Het kantoor binnenwandelen kan zonder afspraak en ook na de kantooruren kunnen er afspraken gemaakt worden. We hebben een goed team van ondertussen 15 lokale medewerkers. Alles staat of valt met een goed team.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier