Arbeidszorgcentrum Domino opent bakkerij in Filips van de Elzaslaan: “Bron van gemeenschapsgevoel worden”

Er opent een gloednieuwe bakkerij op nummer 83A. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

In het hart van Kortrijk staat de Filips van de Elzaslaan bekend als een levendige straat waar buurtbewoners graag lokaal hun inkopen gaan doen. Het Arbeidszorgcentrum Domino, een afdeling van Groep Zorg H. Familie, kondigt nu de komst aan van een een gloednieuwe bakkerij op nummer 83A.

Met een geschiedenis van twee eerdere bakkerijen die hun deuren sloten, is de aankondiging van de bakkerij een verfrissende wind voor de buurt. De nieuwe bakkerij, die haar deuren zal openen op 15 april 2024, streeft ernaar om de gemeenschap opnieuw te bedienen met heerlijke ambachtelijke lekkernijen en een warm welkom voor iedereen die binnenstapt.

“Het is geen geheim dat de rol van een bakkerij in een buurt verder gaat dan alleen het leveren van vers brood en gebak. Het is een ontmoetingsplaats, een centrum van gezelligheid en een bron van gemeenschapsgevoel”, klinkt het bij Tom Vanderghinste, herstelondersteuner binnen het Arbeidszorgcentrum. “Deze nieuwe bakkerij begrijpt dit en is vastbesloten om een plek te worden waar mensen graag samenkomen, buren elkaar ontmoeten en verhalen delen.”

Bakkerij Brigitte

“We werken samen met dezelfde broodleverancier als bakkerij Brigitte omdat de klanten daarvan zeer tevreden waren. Daarnaast zal er ook een broodautomaat geplaatst worden om de klanten te bedienen na openingsuren en op zondag. We hopen daarmee tegemoet te komen aan de vragen van de buurt” klinkt het bij Lily Carton, herstelondersteuner.

“De volledige bakkerij werd samen met de cliënten van het Arbeidszorgcentrum gemaakt en ontworpen. Daarnaast is de bakkerij een mooie opstap naar het reguliere circuit en biedt het een meerwaarde naar doorstroom voor onze mensen. Bakkerij Domino streeft ernaar om niet alleen een bedrijf te runnen maar ook een actieve rol te spelen in het ondersteunen van lokale initiatieven, het stimuleren van duurzame praktijken en het bijdragen aan het welzijn van de buurt als geheel.

Noteer alvast 15 april 2024 in uw agenda. Dan opent de nieuwe bakkerij in de Filips van de Elzaslaan 83A haar deuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier