Ann Vanassche nieuwe coördinator lokale economie in Torhout

Ann Vanassche (bijna 48) start maandag als nieuwe Torhoutse coördinator lokale economie. © Foto JS
Johan Sabbe

Op maandag 6 november start Ann Vanassche in Torhout als nieuwe coördinator lokale economie. Het College van Burgemeester en Schepenen heeft haar daartoe aangesteld. Ze volgt Thibaut Robyn op, die eind augustus na amper negen maanden zijn taak inruilde voor een beter betaalde baan in het bedrijfsleven.

Er boden zich een kleine twintig kandidaten aan om naar de functie van Torhoutse coördinator lokale economie te dingen. Uiteindelijk kwam de binnenkort 48-jarige Ann als beste uit het schriftelijke en mondelinge examen. Ze is oorspronkelijk uit Roeselare afkomstig, maar woont al vijf jaar in Torhout.

Eerst voor Resoc en daarna voor Voka gewerkt

Ann Vanassche is in 1992 aan de Hogeschool-Universiteit Brussel afgestudeerd als master in de handelswetenschappen en diplomatieke wetenschappen. Daarna behaalde ze aan de Gentse universiteit nog het aggregaat economische wetenschappen. Ze heeft ook opleidingen gevolgd inzake coaching en bestuursmanagement.

Na uiteenlopende jobs werd ze in 2005 algemeen coördinator van het Regionaal Economisch Sociaal Overlegcomité (Resoc) voor de regio Oostende. Ze vervulde die opdracht tien jaar. Ze organiseerde vanuit die functie op streekniveau overleg tussen werkgevers, werknemers en beleidsmakers. Ook ontwikkelde ze een streekvisie en -plan en haalde projectsubsidies binnen. Toen toonde ze al nadrukkelijk haar gedreven instelling en haar doortastendheid.

In 2015 werd Ann regioverantwoordelijke en expert onderwijs van de werkgeversorganisatie Voka West-Vlaanderen, het Vlaamse netwerk van ondernemingen. Ze pakte de haar toegeschoven dossiers krachtdadig aan en lanceerde mee een proefproject duaal leren.

Niet op onbekend terrein aan de slag

Nu verlaat ze Voka voor de baan van coördinator lokale economie in Torhout. “Ik kom niet op onbekend terrein terecht”, zegt ze. “De voorbije vijf jaar heb ik deze stad van nabij leren kennen en me in het sociaal weefsel ingewerkt. Uitspraken over wat ik allemaal kan en wil realiseren, zal ik nog niet doen. Ik wil op het werkveld eerst de nodige contacten leggen. Uiteraard zal ik straks het aanspreekpunt zijn voor de lokale ondernemers en wil ik me inzetten om het plaatselijke handelsapparaat zuurstof te geven.”

De coördinator lokale economie is verantwoordelijk voor de opvolging van het project Torhout winkelstad, gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het stadsbestuur hoopt dat de initiatieven die Thibaut Robyn in gang heeft gezet, een vervolg zullen vinden. En dat Ann Vanassche voor extra dynamiek zal zorgen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.