Adegemse organiseert ‘Blind Tastings’ voor wijnliefhebbers

foto aVH
foto aVH
Redactie KW

Dat corona het leven van horeca-ondernemers en hun leveranciers zwaar maakt, staat buiten kijf. Ook Delphine Van Tornhaut ging op zoek naar alternatieven en die vond ze bij consultant Bernard Beert. Hij werkte met haar een nieuw concept rond online tastings uit.

Delphine Van Tornhaut is al lang actief in de horecasector en verdiepte zich jarenlang in Italiaanse wijnen, waar ze haar hart verloor: “De wijnbouw in Italië is erg verscheiden en vooral het contact met kleine, fijne wijnhuizen bezorgt me keer op keer plezier in mijn werk. Kennis over wijn stopt nooit en dat triggert me wel”, vertelt ze enthousiast. Eind 2019 startte ze haar eigen wijnzaak. Sindsdien verdeelt ze wijn aan horeca: “En dat doe ik heel graag, alleen had ik meer ingezet op particulieren als ik had geweten dat de coronacrisis eraan kwam”, legt ze uit.

Ontbijtmanden

Voor ze zelf een wijnzaak begon, ging Delphine aan de slag als verdeler van wijnen. Daarnaast was ze ook steevast enthousiast om bij te klusssen bij diverse horecazaken: “En dat doe ik ook nog steeds. Vorige zomer, toen de horeca haar deuren nog niet moest sluiten, was mijn agenda nog strak gevuld. In oktober was de boodschap natuurlijk minder leuk.”

Bij het begin van de tweede lockdown gooide de Maldegemse het over een andere boeg. Ze verkocht ontbijtmanden, uiteraard met een flesje bubbels. “Nu vond ik het tijd om iets anders te doen. Ik heb een webshop gemaakt waarop ik mijn wijnen aan particulieren kan aanbieden. Daarnaast heb ik in samenwerking met consultant Bernard Beert een ‘blinde’ wine tasting uitgewerkt. Die sessies kunnen digitaal verlopen maar zorgen alsnog voor interactie tussen alle deelnemers.” Dat contact met particulieren geeft haar steeds meer voldoening: “De persoonlijke band, de gesprekken en de kennis die ik met klanten kan delen, zorgt voor een heel andere werkwijze dan wanneer ik horecazaken voorzie van Italiaanse wijnen. Ik zit niet graag stil en nu de horecamarkt volledig stilviel, zoek ik met plezier de particulieren meer op.”

Deelnemers krijgen thuis een pakket opgestuurd. Daarin zitten zeven kleine flesjes met verschillende wijnen, alsook een handleiding. “Via een digitale vergadering begeleiden wij de mensen voor zo’n tasting. Men proeft eerst blind, daarna geef ik hen meer uitleg over de wijn, de regio en de wijnbouwers. Op die manier leren ze welk verhaal er achter de wijn schuilt.”

(AVH)

Geïnteresseerden kunnen meer infor vinden via wineandtaste.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.