Derde fietspunt in de provincie

Redactie KW

Vrijdagavond is het fietspunt op het Stationsplein officieel geopend. Aan een fietspunt kunnen mensen hun fiets onder toezicht stallen, fietsen huren of laten herstellen. Het gaat om het derde fietspunt in onze provincie.

Sinds begin 2007 gingen in het hele land al 26 fietspunten van start. Het fietspunt in Roeselare is een samenwerking tussen de NMBS, de stad Roeselare en de Kringwinkel. “Roeselare heeft iets met de fiets”, weet schepen voor mobiliteit Henk Kindt. “Roeselarenaars nemen massaal de fiets om naar school of werk te gaan. Als stad is het dan ook onze plicht om de fietsers een maximum aan comfort en veiligheid te bieden.”

De Kringwinkel Mid West is actief betrokken bij dit project: “Via de sociale economie kunnen zes mensen halftijds aan de slag in het fietspunt”, vult directeur Mark Verschave van de Kringwinkel aan. “Op 21 september gingen we al voorlopig aan de slag, vanaf volgende week is het fietspunt elke dag open van 7 uur tot 19 uur. We voelen nu reeds de eerste effecten van onze aanwezigheid in de stationsbuurt. Het is al duidelijk properder en er is grote interesse vanuit de pendelaars. De dienstverlening komt ondertussen ook op gang: de eerste band is gestopt, de eerste herstelling uitgevoerd.” (VV/foto SB)

Info: www.kringwinkelmidwest.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.