De Audi RS4, de favoriete auto voor homejackers

Redactie KW

De voorbije weken zijn in de streek van Kortrijk-Menen-Roeselare tientallen car- en homejackings gepleegd. De overvallers hadden vooral interesse voor één auto: de Audi RS4. Maar waarom net dat type wagen? “Vergis je niet: de Audi RS 4 is een wolf in schaapsvacht”, vertelt Jean-François Delbar van Audi Delbar in Rekkem.

Daarmee doelt de sales manager op de snelheid en het volume van de auto. “De RS4 kan hoge snelheden halen en is heel krachtig, ook al laat hij dat op het eerste gezicht niet vermoeden. Want deze auto heeft de allure van een gezinswagen, maar het is wel een gezinswagen die hetzelfde kan presteren als een Porsche. Bovendien is de RS4 gemakkelijk te besturen, in alle omstandigheden.”

Drugskoeriers

“Vast staat dat een Audi RS4 hét geliefde voertuig is voor bijvoorbeeld drugskoeriers die zich in Spanje gaan bevoorraden en dan dwars door Frankrijk rijden om uiteindelijk in Noord-Frankrijk te eindigen. Veel runners hebben zo’n auto omdat die minder snel opvalt en hoge snelheden kan halen. Idem voor criminelen. En de politie staat zo goed als machteloos, want haar wagens gaan minder snel.”

(AXV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

“Die Noord-Fransen betalen vlot cash. Dat roept toch vragen op…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier