Dan toch geen West-Vlaming aan hoofd van bank van Vaticaan

© AFP
Redactie KW

Bernard De Corte gaat het Instituut voor Religieuze Werken toch niet leiden. Het Instituut is eigenlijk de bank van het Vaticaan.

Bernard De Corte is van afkomst een West-Vlaming, maar over dat West-Vlaams verleden is niet zoveel bekend. Hij is wel een bekende in de financiële wereld. Hij ging aan de slag bij Investco, de voorloper van de investeringsbank van KBC en later bij Cobepa en Brederode.

En nu gaat hij dus de bank van het Vaticaan leiden, zo meldden Italiaanse kranten donderdag. Maar vanmiddag raakte bekend dat een Duitser voorzitter wordt van het Instituut voor Religieuze Werken, met name advocaat Ernst von Freyberg. Dat heeft het Vaticaan vrijdag bevestigd. Paus Benedictus XVI, die zijn laatste dagen als hoofd van de katholieke kerk beleeft, “heeft de selectieprocedure van nabij gevolgd” en “hijheeft zijn volledige steun uitgesproken”, zo luidt het in een mededeling van het Vaticaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten